Foto: Reuters/Scanpix

Dzīvnieku glābēji un aktīvisti Indonēzijā apņēmušies atrast un izglābt sālsūdens krokodilu, kas jau vairāk nekā gadu iesprūdis motocikla riepā, vēstī aģentūra "AFP".

Jau kopš 2016. gada Palu upē Sulavesi salā novērots krokodils, kam ap galvu atrodas motocikla riepa. Aptuveni četrus metrus garo zvēru ievērojuši gan vietējie iedzīvotāji, gan arī dzīvnieku aktīvisti, kuri nu apņēmušies krokodilu notvert. Pieļauts, ka riepa lēnām smacējot dzīvnieku, jo kāda aculiecinieka uzņemtais video rādot, ka krokodils nevienmērīgi elpojot.

Neesot skaidri zināms, kā riepa nonākusi krokodilam ap kaklu, taču dzīvnieku aizstāvji pieļāvuši, ka kāds to varējis izdarīt tīšām. Tāpat riepa varējusi kalpot kā sava veida āķis, lai notvertu krokodilu un iegūtu to kā mājdzīvnieku.

"Pagājušajā gadā mēs redzējām, ka krokodila kaklam ir vēl gana vietas, kur kustēties. Taču mēs negaidīsim, līdz riepa dzīvnieku nožņaugs. Mēs to izglābsim," pauduši vietējās dzīvnieku glābšanas organizācijas "Haruna" pārstāvji. Tiesa, organizācijas rīcībā neesot efektīvi līdzekļi, lai krokodilu sagūstītu, un līdzšinējie mēģinājumi neesot vainagojušies panākumiem. Speciālisti vairījušies izmantot trankvilizatoru, baidoties, ka zāles tik ātri neiedarbosies un krokodils pazudīs upē, kas ir mājvieta vēl vismaz 20 sugas brāļiem.

Nākotnē plānots upē izvietot dzelzs slazdu, kas palīdzētu notvert krokodilu. Dzīvnieku aizstāvji norādījuši – lai arī krokodilu plānots izglābt, jābūt uzmanīgiem ar pašu cilvēku dzīvību.

Sālsūdens krokodils ir garākais rāpulis pasaulē. Šīs sugas krokodili zināmi arī kā tie dzīvnieki, kas visdrīzāk varētu apēst cilvēku, norādīts "National Geographic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!