Foto: Privātais arhīvs
Viktors Kudrjavcevs savu nākamo mīluli dažādās vietās ievēroja divreiz. Par spīti tam, ka runcis Pirāts zaudējis vienu actiņu, tas nav liedzis kaķim iekļauties ģimenē un kļūt par lielisku mājas mīluli.

"Pirātu pamanīju portālā "Pukainis.lv", tajā laikā domāju, ka varētu paņemt kādu kaķīti no patversmes. Vēlāk ieraudzīju viņa fotogrāfiju izstādē tirdzniecības centrā "Domina" un nolēmu, ka ņemšu tieši viņu," par zīmīgajām reizēm, kad pamanīts runcis Pirāts, teic Viktors. Šis gan nav viņa pirmais mājdzīvnieks, jo paša ģimenē dzīvo vēl divi kaķi, turklāt arī pie mammas mīt citi sugasbrāļi.

Jautāts, kā viņš sapratis, ka tieši Pirāts būs jaunais mājdzīvnieks, Viktors atminas: "Man patīk visi kaķi. Gribētos, lai būtu iespēja paņemt visus, bet diemžēl tādas nav. Pirāts man iepatikās, jo likās, ka viņš būs jautrs un rotaļīgs, par to liecināja kaut vai apraksts portālā "Pukainis.lv"." Pēc tam, kad izlemts par labu Pirāta adoptēšanai, pats Viktors nebijis pirmais, kas ticies ar jauno mājas mīluli. "Mana līgava tikās ar viņu pirmā, jo pats tajā laikā biju darbā," skaidro Pirāta saimnieks. "Atnākot no darba, pirāts gulēja uz datorkrēsla un ar lielu ziņkārību ostīja mani. Jau tad sapratu, ka būsim draugi."

Pirmās dienas jaunā mājoklī katram kaķim ir pārbaudījums, bet Pirāts to veiksmīgi izturējis, stāsta Viktors: "Pirāta aklimatizācija aizņēma pāris dienas, kamēr pārējie kaķi viņu pieņēma savā ģimenē. Pašlaik viņš jūtas ļoti labi, viņam nekad nav skumji, jo mājās ir daudz dažādu spēļmantiņu un, pats galvenais, draugu, ar kuriem var rotaļāties kopā."

Lēmumu par labu kaķa adoptēšanai, nevis iegādei, Pirāta saimnieks skaidro tā: "Es zinu, ka tur ir daudz kaķīšu, kuriem ir nepieciešama palīdzība un mājas." Tāpēc viņš iesaka cilvēkiem pievērst uzmanību kaķiem bez pajumtes un palīdzēšanai šiem murrātājiem. "Ja eksotisko šķirņu kaķiem vienmēr atradīsies saimnieks, bezšķirnes kaķīšiem bieži nav pastāvīgo māju. Tie dzīvo cilvēku tuvumā, kur tiks pabaroti, vai patversmēs. Jebkurā gadījumā tiem ir nepieciešamas mājas un mīloša ģimene."

Viktors, kas rūpējas par trim kaķiem, topošajiem mīluļu saimniekiem iesaka vispirms apmeklēt dzīvnieku patversmes vai interesēties biedrībās, kuras nodarbojas ar māju meklēšanu kaķiem. "Tā mēs ne tikai iepriecinām sevi, bet arī kaķīšus, kuriem būs iespēja dzīvot siltumā un mīlošā ģimenē." Taču vienlaikus Viktors atgādina, ka uzņemties rūpes par kaķi, ir atbildīgs lēmums: "Cilvēkiem, kuri domā pieņemt jebkuru dzīvnieku, pirmkārt, ir jāapsver savas iespējas, jo tā nav kāda rotaļlieta, kuru var paņemt un aizmirst. Vienmēr ir jābūt drošam, ka kaķis tiks pabarots, pēc vajadzības izārstēts un ka viņam tiks veltīts laiks un uzmanība. Dzīvnieka adoptēšana ir liela atbildība, par ko nav jāaizmirst."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!