Suņu meitene Saltija, angļu kurtu jeb vējasuņu šķirnes pārstāve, kopā ar gādīgajiem saimniekiem mīt Melburnā, Austrālijā, taču sev paguvusi piesaistīt daudzu citu cilvēku uzmanību - ļaudis satraukusi suņu meitenes zobu klabināšana, vēstī "The Dodo".

Angļu kurti zināmi kā vieni no ātrākajiem suņiem pasaulē. Un arī slaidā Saltija, Lūsijas Persivālas ģimenes mīlule, nav izņēmums. Turklāt šo mīluli no sugasbrāļiem atšķirot īpatnējais smaids un zobu klabināšana, par ko uztraukušies cilvēki, kas sastapuši Saltiju savā ceļā.

A post shared by The Salty Dog (@thesaltyhound) on Dec 24, 2017 at 6:35pm PST

Par Saltiju Persivāla rūpes uzņēmusies pirms aptuveni diviem ar pusi gadiem, kad apmeklējusi dzīvnieku glābšanas organizāciju "Gumtree Greys" un ieraudzījusi tolaik piecus gadus veco kurtu. Viņa uzreiz iemīlējusies suņu dāmā un nolēmusi viņu adoptēt. Turklāt mīlule arī palīdzējusi saimniecei un viņas dzīvesbiedram iejusties jaunajā vidē, jo abi bija tikko pārvākušies uz Melburnu. Joprojām ik nedēļu viņi palīdzot dzīvnieku aktīvistiem, kā arī tiekoties ar citu angļu kurtu saimniekiem. Tāpat iegūti draugi, kas dzīvo kaimiņos un kurus piesaistījusi Saltijas aktivitāte un izskats.

Īpaši iecienīta vieta suņu dāmai esot kāda kafejnīca, kur Saltija esot bieži sastopama, sēžam vienā un tajā pašā vietā. Tas viņai sagādājot prieku, teikusi saimniece, skaidrojot, ka teju vienmēr notiekot ierastais scenārijs: suns apsēžas, atņirdz zobus un tos sāk klabināt. Šī uzvedība uztraukusi gan citus kafejnīcas apmeklētājus, gan dzīvnieku draugus, taču Persivāla mierinājusi, ka tas neesot nekas neparasts.

A post shared by The Salty Dog (@thesaltyhound) on Jan 30, 2018 at 2:18am PST

"Daži cilvēki domā, ka viņa trīc, jo ir slima, nobijusies vai nosalusi, bet viņa noteikti ir vesela, priecīga un sasildījusies Melburnas saulē," skaidrojusi saimniece. Izrādās, zobu klabināšana angļu kurtiem esot visai raksturīga pazīme, un tā šīs šķirnes suņus atšķirot no citiem. "The Dodo" norādīts, ka, pretēji kā cilvēkiem, kuriem bieži vien zobi klab tieši aukstuma dēļ, angļu kurtiem tā lielākoties esot prieka izpausme, gluži kā kaķa murrāšana.

Taču daudzi cilvēki ar šo faktu neesot pazīstami, tamdēļ arī saimniecei nereti nākoties skaidrot savas četrkājainās draudzenes labsajūtu: "Saltija bieži klabina zobus. Viņa tos klabina brokastu laikā, kad mēs nākam mājās, kad viņa vēlas samīļoties, kad viņa guļ. Saltijai ārkārtīgi patīk būt cilvēku tuvumā, tāpēc bieži vien viņa klabina zobus, kad esam kafejnīcās."

A post shared by The Salty Dog (@thesaltyhound) on Dec 13, 2017 at 2:25pm PST

Saltijas neparasto izskatu papildina arī viņas īpatnējais sakodiens, kur žokļa apakšējā daļa ir nedaudz īsāka, savukārt tas padara augšējos zobus redzamākus.

"Nevar pat aprakstīt, cik ļoti beznosacījuma mīlestība izmaina dzīvi. Saltija ir mūsu dzīves lielākais prieks," teikusi saimniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!