14 gadu vecumā miris "dienesta" suns Negro, kas ar savu klātbūtni palīdzējis ugunsdzēsējiem Ikikē, Čīlē. Par godu uzticamajam draugam, kas daudzu gadu laikā līdzdarbojies ugunsdzēsēju ikdienā, viņi sarīkojuši mīlulim īpašu atvadu ceremoniju.

Publicētajā fotogrāfijā norādīts, ka suns miris 6. martā, taču 7. martā ugunsdzēsēju darbam veltītajā "Facebook" lapā publicētas aizkustinošas fotogrāfijas no atvadīšanās brīža. Ugunsdzēsēju depo līdzās mašīnām novietots suņa zārks, un goda sardzē stāvējuši vairāki glābēji, atsaucoties uz Čīles mediju, vēsta "The Dodo".

Taču, izrādās, Negro neesot bijis pilntiesīgs ugunsdzēsēju dienesta suns, jo viņš nepiedalījies aktīvā glābšanā. Četrkājainais draugs esot bijis līdzās dispečeriem, kas pieņēmuši satraukto iedzīvotāju zvanus un pavadījuši darbos ugunsdzēsējus, kā arī, asti luncinādams, ar prieku suns vienmēr sagaidījis glābējus atpakaļ.

Suņa klātbūtne esot bijusi nozīmīga ugunsdzēsēju ikdienā, kas ir pilna ar stresu un reizēm pakļauj glābējus visai bīstamām situācijām, savukārt atpūtas brīžus mīlulis padarījis krietni patīkamākus.

Taču nekas diemžēl nav mūžīgs. "Šajā pēcpusdienā pasauli pameta mūsu četrkājainais ugunsdzēsējs," vēstījuši glābēji. "Liels paldies tev par visiem gadiem, ko pavadīji kopā ar mums. Mēs tevi atcerēsimies mūžam." Norādīts, ka suns miris veselības problēmu dēļ.

Lai izrādītu godu mirušajam kolēģim, ugunsdzēsēju departamenta kolektīvs nolēmis izveidot īpašu atvadīšanās brīdi. Sunim arī piešķirts goda ugunsdzēsēja tituls.

"Negro bija viens no mums, viens no šīs ģimenes. Viņš bija cienīts un mīlēts," teicis kapteinis Horge Tapia. "Mēs no viņa atvadījāmies īpašā ceremonijā tāpēc, ka teicām ardievas vienam no mūsējiem, šīs kompānijas būtiskajai daļai."

Suns apbedīts netālu no ugunsdzēsēju departamenta telpām, un līdzās iestādīts arī koks, kas atgādinās par četrkājaini: "Mūsu Negro piemiņai. Uzticams mājdzīvnieks, draugs un sargs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!