Šķībs, greizs, nepareizs – tā varētu teikt par suņa Pikaso purniņu. Taču tieši tas atšķīris mīluli no sugasbrāļiem un pievērsis viņam uzmanību, rosinot atzīt Pikaso par vienu no varoņiem un iedvesmojošākajiem suņiem ASV.

Portālā "Register Guard" norādīts, ka pitbulu jauktenītis Pikaso esot divus gadus vecs un ļaužu uzmanību guvis jau 2017. gada sākumā. Tad viņš kopā ar brāli Pablo nogādāts kādā Dienvidkalifornijas patversmē ar mērķi iemidzināt, taču Līsele Vilharde mīluļus nogādājusi uz pašas dibināto dzīvnieku patversmi, kurā plānojusi suņiem atrast jaunas mājas. Abi brāļi bijuši nešķirami, lai arī Pablo izskatījies kā parasts suns, bet Pikaso atšķīris izskats.

"Mother Nature Network" ziņots, ka Vilharde sociālajos tīklos publicējusi fotogrāfijas ar skaistajiem brāļiem, cerot, ka atsauksies kāds gādīgs saimnieks. Taču tā vietā viņa guvusi ievērību no ļaudīm visā pasaulē, kurus pārsteidzis Pikaso izskats. Vilharde norādījusi, ka Pikaso īpaši aizskāris to cilvēku sirdi, kuri paši karojuši un tā rezultātā cietuši un kuru bērni dzimuši atšķirīgi no citiem.

Patversmes dibinātāja nolēmusi, ka pati rūpēšoties par abiem draugiem, taču diemžēl liktenis bija lēmis citādi. Kādā rītā Pablo uzveikusi smadzeņu aneirisma un suns miris, par ko Pikaso esot ļoti pārdzīvojis. Taču Vilharde teikusi: "Viņš zaudēja brāli, bet ieguva ģimeni." Nu Pikaso mītot kopā ar pārējiem saimnieces četrkājainajiem draugiem un trenējoties kļūt par terapijas suni.

Raksturodama Pikaso neparasto izskatu un sakodienu, viņa teikusi, ka sejas deformācija sunim nesāpot un neietekmējot viņa spējas košļāt vai dzert. Turklāt nemaz neesot tā, ka cilvēki no suņa novēršoties sastopot mīluli savā ceļā, gluži pretēji – neparastais purniņš ļaudis interesējot un pat savā veidā pievelkot. Turklāt, kā novērojusi saimniece, Pikaso, kas savā dzīvē daudz pieredzējis, palīdzot citiem suņiem kļūt drošākiem.

"Pikaso ir pārcietis grūtības, ar kādām lielākā daļa suņu nemaz nesaskaras: no ļaundara uzbrukuma līdz dzīvei ielā," skaidrojusi Vilharde. "Viņš visu pārcietis ar drosmi un grāciju."

"Par spīti tam, ko viņš pārcietis, Pikaso personība un temperaments ir mīlošs un dažādas dzīvās būtnes pieņemošs," priecājusies suņa saimniece. "Viņš tiešām aizkustina daudzus cilvēkus, īpaši tos, kas paši izskatās atšķirīgi kā viņš. Dzimuši ar slimību vai saslimuši, vai cietuši avārijā, kas viņus padarījusi atšķirīgus, suns palīdzējis un iedvesmojis daudzus cilvēkus."

Pikaso stāsts izskanējis tik plaši, ka Oregonas dzīvnieku organizācija viņam piešķīrusi varoņa atzinību un dimanta kaklasiksnu. Saimniece pat salīdzinājusi, ka Pikaso gājis tālu ceļu, sākotnēji baidīdamies no siksnas, bet nu dimanta kaklasiksnu nēsājot ar prieku. Dimanta kaklasiksna tiekot piešķirta suņiem un cilvēkiem, kas rīkojušies varonīgi, glābjot citus cilvēkus vai dzīvniekus, nesavtīgi palīdzējuši vietējiem iedzīvotājiem vai pārcietuši vairākus neapskaužamus notikumus, kuru rezultātā izdzīvojuši.

Tāpat vēstīts, ka Pikaso nominēts vēl kādai balvai, kuras pārstāvji meklē un atzīst varonīgākos suņus ASV. Viņš nominēts balvai kategorijā "parasti suņi, kas dara neparastas lietas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!