Foto: Privātais arhīvs

Pie kādas mājas Siguldas novadā atrasts novārdzis suns, ko saimnieki atstājuši, dodoties uz ārzemēm, "MansDraugs" informē dzīvnieku patversmes "Labās mājas" pārstāvji. Siguldas novada Pašvaldības policijā atklāj, ka par šo gadījumu saņemta telefoniska informācija.

"Šis vilkveidīgais suņu puika, kas šobrīd sver vien 16 kilogramus, nav ēdis vismaz nedēļu. Nemaz. Neko. Ap suņa būdu, kur suns bija piesiets, nav pat vairs kaku pazīmju," teic patversmes pārstāvji, kuru aprūpē nonācis četrkājainais draugs.

"Kad saimnieki no kādām mājām Siguldas novadā rudenī devās uz Angliju labākas dzīves meklējumos, laikam aizmirsa, ka piesietam sunim arī kādreiz gribēsies ēst. Gribēsies arī dzert. Vienkārši aizmirsa.

Cilvēkam, kas tika nometināts atstātajā mājā, arī bija piemirsies, ka jebkurai dzīvai būtnei, lai uzturētu sevī dzīvību, ir jāsaņem barība. Bet – aizmirsās.

Un tā šis likteņa pamestais nabadziņš, vienkārši piesiets pie būdas, tika atstāts pārbaudījumam – izdzīvos vai neizdzīvos. Kaut kā izdzīvoja. Varbūt kāds kādreiz bija ko pametis barības veidā."

"Un, lūdzu, ziņojiet par šādiem redzētiem, dzirdētiem gadījumiem, kā tas tika izdarīts šoreiz. Nepalieciet vienaldzīgi! Vienkārši paturiet atmiņā šī sunīša acis!" aicina patversmes darbinieki.

Šobrīd suņuks atrodas dzīvnieku patversmē "Labās mājas", lai atkoptos un atgūtu spēkus. Ar laiku mīlulim tiks meklētas jaunas mājas. Patversmes darbinieki cer, ka cilvēki ziņos par līdzīgiem gadījumiem, redzot nelaimē nonākušu suni.

Siguldas novada Pašvaldības policijā "MansDraugs" uzzināja, ka izsaukumu uz īpašumu policijas darbinieki saņēmuši telefoniski. "Saņemot telefonisku informāciju, Pašvaldības policijas darbinieki apsekoja norādīto īpašumu, un, apstiprinoties saņemtajām ziņām, ka tur atrodas novārdzis suns, nekavējoties to nogādāja dzīvnieku patversmē “Labās mājas” Juglā," skaidro policijā. "Siguldas novada Pašvaldības policija apstākļu noskaidrošanai, paskaidrojuma sniegšanai un protokola sagatavošanai sazināsies ar nekustamā īpašuma īpašnieku."

Pagaidām policijas darbinieki saskata Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 106.1 panta (Cietsirdīga izturēšanās pret dzīvniekiem un dzīvnieku nogalināšanas prasību pārkāpšana) un 107.panta (Dzīvnieku slēpšana, nereģistrēšana, neidentificēšana (nemarķēšana) un izvairīšanās no to uzskaites) pirmās daļas pārkāpumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!