Foto: instagram.com/normans_happily_ever_after
Reizēm cilvēku nežēlība ir neaptverama. Bet ir citi, kas neatstās otru nelaimē. Un reizēm vienkārši gadās būt īstajā vietā un īstajā brīdī. Šim apgalvojumam piekrīt arī Līza Hērterlija, kura aprīļa sākumā savā apgādībā pieņēma sunīti, kuru pamanījusi, braucot pa kādu lauku ceļu Ziemeļkarolīnā, ASV. Brauktuves malā viņa ievēroja pamestu kucēnu, kuram ar kabelim līdzīgu vadu bija aizsiets purniņš.

Tagad suņu puika atsaucas uz vārdu Normads – viņš ir vairāku šķirņu krustojums un apmēram 10 mēnešus vecs. Saimniece atceras, ka nevarējusi pabraukt sunītim garām, kad ieraudzījusi viņa novārgušo izskatu, blusu un ērču pilno kažoku un aizsieto purniņu. Portālam "The Dodo" viņa atklājusi, ka sākumā suns esot pārbijies un skrējis prom. "Viņš ieskrēja caurulē un nenāca ārā."

Pēc brīža tomēr izdevies viņu no caurules dabūt ārā, noņemt ap purniņu apsietos vadus un aizvest uz tuvējo veterināro klīniku. Pēc pārbaudēm tika konstatēts, ka ķermenim vitāli trūkst ūdens, kucēna attīstībai nepieciešamā pārtika, kā arī radušās zarnu problēmas, taču, par laimi, apsietie vadi nebija radījuši nekādas iekšējas traumas.

Vetārsts sacījis, ka kucēns šādā stāvoklī atradies divas vai trīs dienas. Viņš arī uzreiz Līzu brīdinājis, ka, iespējams, sunītim paliks redzamas pēdas uz purniņa - ar laiku patiesi ap purniņu izveidojās balts nospiedums.

Svarīgi pieminēt, ka Līzu jau mājās katru dienu gaidīja Džeksons, četrus gadus vecs suņu puika, kuru viņa paņēmusi no patversmes. "Sākumā domāju, ka viņi vispār nevarēs sadzīvot, jo Džeksonam īsti nepatīk citi suņi. Biju ļoti pārsteigta, cik ātri abi sadraudzējās un spēja viens otru pieņemt."

Pašlaik ar saimnieces un Džeksona palīdzību Normans atguvis dzīvesprieku un kucēnam raksturīgo enerģiju. "Es priecājos, ka šausmīgā pieredze viņu nav salauzusi un Normans vēl spēj uzticēties cilvēkiem. Cerams, ka ar laiku pazudīs arī redzamās rētas uz viņa purniņa, lai Normans varētu tupināt laimīgu dzīvi ar mums."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!