Foto: Publicitātes foto

No 1. jūnija līdz 31. augustam Rīgas Zooloģiskā dārza apmeklētāji noteiktos laikos var vērot dzīvnieku barošanas demonstrācijas, "MansDraugs" informē zoodārza pārstāvis Māris Lielkalns. Barošanas iespējams vērot no pulksten 12 līdz 14:15.

Kāpēc šādas demonstrācijas tiek veidotas? "Lai aktivizētu un izklaidētu dzīvniekus – šajā laikā viņiem nereti sava barības porcija "jānopelna"," atklāj Lielkalns. "Apmeklētāji uzzina, kas garšo tam vai citam dzīvniekam. Un izrādās, ka neviens no viņiem neēd ne čipsus, ne arī cepumus. Tādējādi mēs atgādinām, ka zoodārza dzīvnieki saņem sabalansētu barību un ka apmeklētājiem nav ļauts barot dzīvniekus." Tāpat barošanas laikā var uzzināt gan par konkrēto dzīvnieku paražām dabā, gan arī par zvēru uzvedību zoodārzā.

Barošanas laikā iespējams klausīties zoodārza speciālista stāstījumu par voljerā notiekošo, kā arī par dzīvnieku paradumiem zoodārzā un savvaļā.

Barošanas demonstrāciju programma

  • 12:00 – baro nīlzirgus, izņemot otrdienas un piektdienas. Šajās abās dienās baro krēpjvilkus.
  • 12:00 – otrdienās un piektdienās, kad tīra nīlzirgu baseinu, baro krēpjvilkus.
  • 12:15 – pusdienas un duša pekariem. Kas var būt tīkamāks par veldzējošu dušu karstā vasaras dienā! Pekari to prot novērtēt.
  • 12:30 – mielasts Dienvidamerikas mazajiem pērtiķīšiem – kalitriksiem – vasarnīcā pie Terārija ēkas.
  • 12:45 – zivju maltīte pelikāniem un jūraskraukļiem. Pelikāni izskatās ļoti lempīgi, taču, kad tie veikli gaisā ķer kopēja mestās zivis, tad domas mainās...
  • 13:00 – pusdienas kaķu lemuriem. Banāns – tas ir ko vērts!
  • 13:30 – žirafu barošana. Cik gara mēle šim dzīvniekam? To žirafes demonstrē ar lielu prieku.
  • 13:45 – mielasts ziemeļbriežiem. Kas vislabāk garšo šiem ragaiņiem?
  • 14:00 – roņu Puikas un Kristas priekšnesums. Viss sākās ar roņu trenēšanu, lai Puika atļautu apskatīt pleznas, ķermeni un zobus, tā teikt – atvieglotu vienkāršu medicīnisku manipulāciju veikšanu. Turpinājumā dzīvnieki iemācījušies izpildīt dažādus uzdevumus. Ar lielu prieku tie rāda savus sasniegumus.

Dzīvnieku barošanas demonstrācija nenotiek 23. un 24. jūnijā. Priekšnesumi tiek atcelti, ja stipri līst lietus vai dzīvnieku ikdienas dzīvē radušās izmaiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!