Patiesas mīlas stāsts uzplaucis starp diviem bebriem Albertas Savvaļas dzīvnieku aizsardzības institūtā (Alberta Institute for Wildlife Conservation), Kanādā. Abu mīlestība uzplaukusi kā senās teiksmās – no pirmā acu skatiena, ziņo portāls "The Dodo".

2016. gadā tika atrasta četras līdz sešas nedēļas jauna bebru meitene. Institūtā viņas ievainotā aste ātri tika izārstēta, un bebru meitene varēja augt drošā un ērtā vidē. Tomēr mazules dzīve nebija pilnīga, stāsta institūta direktore Hollija Duvāla: "Bebru meitenei ļoti labi padevās atveseļošanās un pieaugšana, tomēr viņa katru dienu bija viena pati."

Parasti bebri savu pirmo mājvietu pamet, kad sasniedz divu gadu vecumu, tā bija paredzēts arī šajā gadījumā. Tomēr 2017. gadā institūtā tika nogādāts smagi cietis bebru puika, kas jau sasniedzis divu gadu slieksni, tā portāls "The Dodo".

Spītējot savai teritorijai un starpā esošajiem žogiem, abi bebri lēnām kļuva par draugiem. "Parasti bebri nesatiek savā starpā, ja vien nav vienā ģimenē, tomēr izskatījās, ka šie ļoti vēlas būt draugi," tā Duvāla.

Laikam ejot, institūta darbinieki vēroja abus bebrus, kā tie pastaigājas un komunicē, jo pastāvēja risks, ka abu jūtas kādā brīdī mainīsies. Tomēr viņi kļuva arvien tuvāki! Vēlāk jau kopīgas peldes un teritorija liecināja par abu mīlestības uzplaukumu.

2018. gadā bebri tika palaisti brīvībā organizācijas "Ann & Sandy Cross Conservation Area" teritorijā, senatnīgā vietā Kalgari, Kanādā. Tie, kas sekoja līdzi abu bebru mīlestības stāstam, bija bažīgi par zvēru saikni ārpus institūta teritorijas, tomēr pēc vairākām nedēļām brīvā dabā abi bebri vēl joprojām ir kopā, veido savu mājokli un gatavojas mazuļu sagaidīšanai. Kad bebri atrod savu otru pusīti, tie paliek kopā uz mūžu, norādīts portālā.

Sirsnīgo bebru draudzību vari vērot video zemāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!