Foto: Shutterstock
Vai tu kādreiz esi domājis, kāpēc tavi mājas mīluļi pēc rakstura ir tik dažādi? Iespējams, raksturu veido ne tikai audzināšana un pieredze, bet arī tava dzīvnieka horoskops. Portāls "Dogsnaturallymagazine" piedāvā ieskatu suņa zodiaka zīmju raksturojumos.

Auns (21.03. – 20.04.)

Suņi, kas dzimuši auna horoskopa zīmē, tiek raksturoti kā pašpārliecināti un stipri. Viņi nesamierināsies ar saimnieka aizliegumu. Neņem pie sirds, ja šajā zodiaka zīmē dzimušais suns neklausa tavām pavēlēm. Tajā pašā laikā auna zīmē dzimušie četrkājainie draugi tiek raksturoti kā ļoti gudri un rotaļīgi. Viņi ik minūti vēlas atrasties tavas uzmanības centrā. Šo suņu pašpārliecība un ziņkārība var sagādāt saimniekam liekas raizes un galvassāpes.

Vērsis (21.04. – 20.05.)

Viņam piemīt liels gribasspēks. Ja suns-vērsis ir nolēmis kaut ko dabūt, tad darīs visu, lai pie tā arī tiktu. Viņam ir raksturīga arī nepanesama stūrgalvība. Tajā pašā laikā vērša zīmē dzimušie četrkājainie draugi pēc būtības ir kautrīgi. Viņiem ir vajadzība justies droši. Suns-vērsis labprāt izrādīs pieķeršanos saimniekam, bet tikai tad, kad viņš pats to vēlēsies. Viņu ikdienas dzīvē ir nepieciešama mierīga vide. Skaļi trokšņi un haoss viņus satrauc un nomāc. Vērša zīmē dzimušajiem suņiem var būt bail no pērkons un citiem skaļiem trokšņiem, kurus izraisa, piemēram, motorzāģis vai putekļsūcējs.

Dvīnis (21.05. – 21.06.)

Tāpat kā dvīņu zīmē dzimušiem cilvēkiem arī dzīvniekiem ir "divas sejas" – viņi mēdz būt gan rotaļīgi, gan slinki, gan sabiedriski, gan rezervēti. Viņiem patīk būt situācijas noteicējiem. Šiem suņukiem ir grūti atrast to vienu saimnieku, kuram viņi patiesi uzticas. Bet tad, kad īstais cilvēks ir atrasts, suns-dvīnis ir īsts mīļumiņš. Tāpat šajā zodiaka zīmē dzimušie mājas mīluļi ir lieliski piemēroti dresūrai, jo ātri mācās un ar lielāko prieku nododas fiziskām aktivitātēm. Īpaši piemēroti aktīvās atpūtas cienītājiem.

Vēzis (22.06. – 22.07.)

Suns-vēzis ir ļoti mīlošs. Kaut viņi ar lielāko prieku pavadīs laiku sava saimnieka kompānijā, šiem četrkājainajiem mīluļiem ir nepieciešams arī mirklis vientulības. Jaunas vietas un cilvēki var raisīt dzīvniekā satraukumu. Sunim-vērsim patīk būt ne tikai cilvēku, bet arī savu sugas brāļu un māsu kompānijā. Viņi būs lieliski spēļu biedri citiem suņiem. Šie mīluļi ir īsti kārumnieki. Ja saimnieks viņu lutinās ar visu, ko suņa sirds kāro, tad tas var beigties ar dzīvnieka aptaukošanos.

Lauva, Jaunava, Svari, Skorpions

Foto: Shutterstock

Strēlnieks, Mežāzis, Ūdensvīrs, Zivis

Foto: Shutterstock

Strēlnieks (23.11. – 21.12.)

Šiem suņiem glāze vienmēr ir līdz pusei pilna. Suns-strēlnieks ir dzīvespriecīgs, sabiedrisks un īsts jaukumiņš. Sava pārlieku optimistiskā rakstura dēļ suns-strēlnieks nespēj ilgi turēt ļaunu prātu. Viņiem īpaši svarīga ir cilvēku uzmanība un pieskārieni. Šie četrkājainie mīluļi gribēs, lai tu viņus glaudi pēc iespējas biežāk. Sunim ir nepieciešams sajust, ka tu viņu mīli vairāk par visu citu šajā pasaulē. Suns-strēlnieks vēlas ne tikai saņem mīlestību, bet arī to dot. Viņš būs tev blakus dienu un nakti, taču ar to jābūt uzmanīgiem. Ieteicams šos suņus mācīt būt patstāvīgiem. Ja nespēj sunim piedāvāt pietiekoši daudz savas uzmanības, tad, iespējams, ir jāpadomā par vēl viena mīluļa iegādi. Suns-vērsis ar lielāko prieku savā ikdienā dalīsies ar citu suni vai kaķi.

Mežāzis (22.12. – 20.01.)

Tīrīgākie suņi pasaulē. Par spīti tam viņi ar lielāko prieku nododas skriešanai un citām fiziskām aktivitātēm. Vislabāk viņiem patīk garas pastaigas. Suns-mežāzis guļ mazāk nekā citi suņi. Šis paradums viņus pakļauj lielākam stresam un satraukumam pat ikdienišķās situācijās. Viņi nebūs labākie kompanjoni citiem suņiem. Pierašana pie citu dzīvnieku klātbūtnes viņiem var prasīt daudz laika, bet saimniekiem daudz pacietības.

Ūdensvīrs (21.01. – 18.02.)

Ūdensvīra zīmē dzimušie suņi ir visintelektuālākie un intuitīvākie no visiem. Tajā pašā laikā viņi ir ļoti neparedzami un aptuveni divās sekundēs spēj no mierīgas gulēšanas pāriet aktīvā rotaļā. Suns, kas lieliski jūtas haosa apstākļos, dzīvespriecīgs, patīk dažādi pasākumi. Šie suņi darīs to, ko viņi vēlas, un kad viņi to vēlas. Par spīti tam, viņi ir ļoti mīloši. Suns-ūdensvīrs ir lielisks sabiedrotais citiem suņiem, kaķiem vai pat vistai. Četrkājainie draugi nodosies aktivitātēm un labprāt spēlēsies ar jebkuru dzīvnieku. Tomēr arī šiem suņiem vajag kādu mirkli miera, kurā sasmelties spēkus jaunām aktivitātēm.

Zivis (19.02. – 20.03.)

Viņam piemīt īpašs maigums, tāpēc šim sunim ir nepieciešama mierīga vide, kurā tas var liegi gozēties saulītē un pavadīt savu ikdienu bez satraukuma. Uz suni-zivi nedrīkst kliegt, ja tas izdarījis ko saimniekam nepieņemamu. Tā vietā jācenšas viss mierīgi izskaidrot, jo tad suns savas kļūdas sapratīs daudz labāk. Tāpat viņi lieliski sajūt savu saimnieku un spēj tam palīdzēt. Sava mierīgā rakstu dēļ sugas brāļi pret viņu mēdz izturēties agresīvi, kā arī izrādīt pārākumu. Neskatoties uz to, šie suņi ir ļoti patstāvīgi. Viņi var vieni paši netraucēti spēlēties savā nodabā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!