Foto: LETA
Piektdien, 21. decembrī, Rīgas Zoolģiskajā dārzā tika atklāts jaunais degunlāču ārā aploks.

Zooloģiskā dārza apmeklētāji šogad darbīgo degunlācīšu saimi varēja apskatīt citā ekspozīcijā. Tas tādēļ, ka šo dzīvnieku pastāvīgā mītne savu mūžu bija nokalpojusi. Taču piektdien, 21. decembrī, svinīgā ceremonijā tika atklāts jaunais degunlāču āra aploks. Tas ieguvis dažādus uzlabojumus:

  • Tam ir divi skatu laukumi, kas ļauj lielākam apmeklētāju skaitam vērot darbīgo zvēriņu aktivitātes no divām pusēm.
  • Realizējot universālā dizaina principus, āra aploks ir kļuvis pārskatāma pilnīgi visiem, jo atdalošā stikla siena skatu laukumos sniedzas līdz pat zemei.
  • Degunlācīši tagad būs redzami arī aukstajā laikā, jo tie mitināsies plašā un siltā mītnē ar stikla sienām.
  • Āra aploks papildināts ar jauniem kokiem, gaisa takām, virvēm un trepītēm, kā arī ērtām atpūtas platformām, lai sniegtu iespēju dzīvniekiem daudz kustēties un spēlēties, veicinot degunlācīšu labu fizisko formu.

Rīgas Zooloģiskais dārzs "Facebook" min, ka degunlāču aploka izbūvei izmantoti ieņēmumi, kas gūti no apmeklētājiem pārdotajām biļetēm, kā arī kompānijas "SMScredit.lv" sniegtā finansiālā atbalsta.

Tāpat šodien jau desmito gadu sākas Ziemas naktis, kuru laikā zoo savus apmeklētājus iepriecina ar iespēju Zooloģisko dārzu apmeklēt arī pēc tā ierastā darba laika. Apmeklētājiem, ejot pa izgaismotajām dārza takām, būs iespēja vērot, ko dzīvnieki dara vēlā vakara stundā. Par to vairāk lasi šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!