Foto: Shutterstock

Kurzemes rajona tiesa kādam autovadītājam piespriedusi četrus gadus cietumā par bez tiesībām dzērumā izraisītu avāriju ar smagi cietušu pasažieri, informēja prokuratūrā.

Vīrietis pa grantētu ceļu Kuldīgas novadā vadīja automašīnu "Volvo" bez valsts reģistrācijas numura zīmes, kurai nebija dota atļauja piedalīties ceļu satiksmē, tas ir, nebija veikta transportlīdzekļa valsts tehniskā apskate un sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana.

Viņš automašīnā veda arī pasažieri, kura nebija piesprādzējusies ar drošības jostu. Vīrietis neizvēlējās drošu braukšanas ātrumu, automašīna nobrauca no ceļa un apgāzās.

Automašīnas pasažiere ceļu satiksmes negadījumā guva smagus miesas bojājumus.

Pirmstiesas kriminālprocesā noskaidrots, ka vīrietis automašīnu vadīja bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām un atrodoties 1,6 promiļu reibumā.

Transportlīdzeklis pieder citai personai, tāpēc to konfiscēt nedrīkst, bet šādos gadījumos likumā ir paredzēts, ka no noziedzīga nodarījuma izdarītāja piedzen pilnu vai daļēju šā transportlīdzekļa vērtību. Konkrētajā gadījumā tiesa lēma no apsūdzētā valsts labā piedzīt pilnu automašīnas vērtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!