Foto: Kadrs no video

Pašmāju sociālajos tīklos par savdabīgu antivaroni kļuvis pieredzējis metinātājs no Latvijas, kura mājas jau 14 gadus ir Īrijā. Vīrietis pēc dzimtenes apciemojuma cerējis ar “Ryanair” reisu nokļūt līdz Dublinai, taču viņa ceļojums beidzās nesācies. Aculiecinieces nofilmētajā video redzams, kā lidostas drošībnieki ieskurbušo latvieti no reisa izsēdina vēl pirms lidmašīnas pacelšanās. Vēlāk viņš sastapts arī Rīgas centrā, kur, pēc visa spriežot, bēdas turpinājis slīcināt alkoholā.

Kā redzams video, emigrācijā dzīvojošais pilsonis lidmašīnas salonā uzvedās ļoti rupji – lietoja necenzētus vārdus un turpināja uzstāt, ka iegādātā biļete viņam garantē lidojumu. Vīrietis arīdzan lēsa, ka lidsabiedrība pārdodot vairāk biļešu, nekā salonā ir vietu, tāpēc viņam reisā rūme noteikti atradīsies. Tomēr pilsoņa cerības nepiepildījās – viņam lidojums tika atteikts, un personāla vīri ieskurbušo kungu iznesa no lidaparāta.


Šis video, nokļūstot soctīklu vidē, zibenīgi kļuva populārs. Ne viens vien platformas "X" lietotājs pauž sarūgtinājumu, ka šādi cilvēki veido tēlu par latviešiem ārvalstnieku acīs. Vēl kāds norādīja, ka tik bravūrīga publika esot raksturīga Latvijas-Īrijas reisiem.

Taču ar to vīrieša slavas piecminūte nebeidzās – pēc izraidīšanas no reisa viņš sastapts uz soliņa pie lielveikala "Origo", kur sēdēja līdzās savam koferim un dzēriena skārdenei. Vīrietis argumentē, ka jūtas nepamatoti izmests no lidmašīnas, jo "es taču bujānu tur netaisīju". Todien viņam atteikta biļete arī uz citiem reisiem.

"Es tagad domāju, kā tikt atpakaļ uz Dublinu! Kā tikt mājās!? Es tā kā bomzis esmu... Es tādu dzīvi neesmu pieradis," pukojās Īrijas latvietis. Saskaņā ar viņa teikto vīrs jau 14 gadus ir kalējs-metinātājs Īrijā.


Kāds vietnes "X" lietotājs norādīja, ka konkrēto vīru jau manāmā reibuma stāvoklī manījis izlidošanas zonā, kas raisa jautājumu: kā viņš ticis cauri drošības pārbaudēm? Lidostas "Rīga" preses pārstāve Ilze Salna portālam "Delfi" sacīja: "Lēmumu liegt pasažierim lidot var pieņemt aviokompānija, pasažierim reģistrējoties lidojumam vai pie iekāpšanas gaisa kuģī. Pasažieris, kurš redzams video, bija alkohola reibumā un uzvedās agresīvi, apdraudot savu un citu pasažieru drošību, tāpēc aviokompānijas pārstāvji viņam lidojumu atteica. Pēc aviokompānijas lēmuma Valsts policijas darbinieki pasažieri izveda no gaisa kuģa".

Kā komentējusi Civilās aviācijas aģentūra (CAA), biļetes esamība pasažierim vēl negarantē pašu lidojumu. "Šādām personām bez administratīvā soda piemērošanas var tikt piemērots arī liegums izmantot gaisa satiksmi. Persona no lidmašīnas tika izsēdināta, lai lidojuma laikā neapdraudētu citus pasažierus," skaidro CAA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!