Foto: Getty Images AFP/Scanpix/LETA

"JetBlue" pasažieris Maks Bjorns savā dzimšanas dienā kāpis lidmašīnā, lai lidotu no Fortloderdeilas-Holivudas starptautiskās lidostas uz Sanfrancisko, taču svētkus nācās pavadīt citādāk, nekā iecerēts. Iespējams, slikta joka dēļ viņš no gaisa transporta tika izsēdināts un nogādāts cietumā, vēsta tabloīds "People".

Kā ziņojumā skaidrojis apgabala šerifs, 17. februārī, kāpjot lidmašīnā, jaunais vīrietis vēstījis, ka transporta drošības administrācija nav pamanījusi sprāgstvielas jeb bumbu viņa somā. Arī kāds liecinieks ziņojis stjuartei par pasažiera komentāru, un, kad vīrietim pārvaicāja par viņa izteikumiem, Bjorns vēlreiz apstiprināja, ka drošības kontrole palaidusi garām bumbu, kas atrodas viņa somā.

Vīrietis no lidmašīnas tika izvests un arestēts, nonākot cietumā pats savā dzimšanas dienā. Uz uzdotajiem jautājumiem Bjorns atteicies atbildēt un lūdzis juridisku palīdzību. Viņa somā nekādas sprāgstvielas netika atrastas, tādēļ pret viņu tika izvirzīta apsūdzība par otrās pakāpes noziegumu – nepatiesas informācijas paušanu par spridzekli, dedzināšanu vai masu iznīcināšanas ieroci.

Otrdien Bjorns rakstiski atzinis savu vainu un vairs neatrodas apcietinājumā. Vīrieša advokāts "People" norādījis, ka viņa klients "ir labs cilvēks, kurš nesen salaulājies un atgriezies no kruīza". Viņam neesot iepriekšēja sodāmība. Tāpat advokāts norāda, ka klients nožēlo radušos incidentu, kas, iespējams, sācies no neveiksmīga joka, kuram nebija nekāda nodoma radīt bailes vai pāridarījumu. Taču pats Bjorns nav norādījis, ka viņa sacītais būtu bijis joks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!