Foto: Shutterstock

Amerikā, Teksasas štatā, tiesas priekšā stājies kāds vīrietis, kurš biržā nelikumīgi nopelnījis gandrīz 1,8 miljonus dolāru. Manīgais vīrs noklausījies savas sievas darba sarunas un, pateicoties iegūtajai informācijai, ticis pie ļoti izdevīga darījuma, raksta "Business Insider".

42 gadus vecā Tailera Loudona sieva bija vadoša darbiniece naftas pārstrādes uzņēmumā "BP". Strādājot attālināti, vīrietim bija lieliska iespēja dzirdēt, par ko viņa sieva runā regulārajās tiešsaistes sanāksmēs.

Tā 2023. gada februārī Tailers noklausījās, ka "BP" plāno vērienīgu, 1,3 miljardus dolāru vērtu darījumu – iegādāties uzņēmumu "TravelCenters of America". Neko par to nesakot sievai, Loudons laikus iegādājās 46 450 "TravelCenters of America" akciju. Pēc tam, kad "BP" iegādājās kompāniju, tās akciju vērtība auga par 71%, un Loudons ļoti izdevīgi pārdeva savas akcijas.

Vēlāk manīgais akciju tirgonis uzzināja, ka "BP" sākusies izmeklēšana par iespējamo informācijas noplūdi, un atzinās sievai par savu viltību. "Negribēju, lai sieva turpinātu strādāt virsstundas," – tā Loudons skaidroja savu rīcību. Viņa sieva par notikušo nekavējoties ziņoja savai vadībai.

Biržu un vērtspapīru komisijā Loudonu apsūdzēja par iekšējās informācijas nelegālu izmantošanu. Vīrietis "izmantoja attālinātā darba apstākļus un sievas uzticēšanos, lai gūtu labumu no informācijas, kas, kā viņam zināms, bija konfidenciāla," teikts komisijas paziņojumā.

Lai gan Loudona sievas vaina netika pierādīta, viņu atlaida no darba. Vēlāk viņa aizgāja no mājām, kā arī iesniedza tiesā šķiršanās prasību. Kā raksta "Business Insider", sieviete neapžēlojās arī pēc tam, kad vīrs viņai uzrakstīja atvainošanās vēstuli.

Tikmēr Loudons nenoliedz finanšu dūžu apsūdzības un ir piekritis daļējam spriedumam. Ja tiesa to apstiprinās, viņam nāksies atmaksāt parādu un sodu, kā arī viņš nākotnē nedrīkstēs strādāt noteiktos vadošos amatos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!