Foto: BERRE

Piecas stundas un 35 minūtes – tik ilgs, bet vienlaikus īss laika sprīdis Latvijas pavāru elitei bija atvēlēts, lai prestižajā pasaules līmeņa pavāru konkursā "Bocuse d’Or" prezentētu to, kas paveikts vairāk nekā pusgada treniņos. Šī ir trešā reize, kad Latvija ir guvusi iespēju piedalīties, šoreiz labāko konkurencē izcīnot augsto 12. vietu.

Šefpavāra Pola Bokuza vārdā nodēvētais konkurss reizi divos gados tiek rīkots jau kopš 1987. gada. Tā ir kā pavāru olimpiāde, un, lai tajā piedalītos, ir vairākas atlases kārtas, gan kontinentālās, gan nacionālās katrā dalībvalstī. Eiropas atlasē, kas šogad norisinājās 19. un 20. martā, tika izvēlētas 10 labākās pavāru komandas, kas kvalificējās pasaules finālam.

Uzvarot "Bocuse d’Or Latvija" 2023. gada atlasē, Latviju pārstāvēja restorāna "Ferma" šefpavārs, Restorānu servisa skolas meistarklašu pasniedzējs Nils Ģēvele. Ar viņu kopā bija "commis" jeb pavāra palīdze Agate Batraga, trenere Svetlana Riškova, un Latviju žūrijā pārstāvēja iepriekšējo gadu Latvijas atlases kandidāts Dinārs Zvidriņš.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!