Foto: DELFI

Bijusī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ar savu kungu Imantu Freibergu spiesti uz ilgāku laiku pamest mitekli Rīgas centrā, šonedēļ raksta izdevums "Kas Jauns". Pāris uz vismaz trim mēnešiem pārcelsies uz lauku īpašumu. Iemesls – eksprezidentu apdzīvotajā namā Brīvības ielā sabojājies lifts.

Jau šobrīd bijusī Valsts prezidente neatrodas savā pastāvīgajā dzīvoklī, bet gan savā lauku īpašumā Īvandes pagastā. Kā žurnālam "Kas Jauns" atklājis Imants Freibergs, namā Brīvības ielā, kur mīt viņš, kundze, meita Indra un mazdēliņš, nedarbojas lifts. Vairai Vīķei-Freibergai jau izsenis ir veselības problēmas, apgrūtināta staigāšana.

"To tūlīt sāks labot, un remontēšana būs trīs mēnešus," izdevumam saka Freibergs, "mums no sestā stāva izstaigāt kājām augšā un lejā ir neiespējamā misija. Es vēl varētu mēģināt, taču Vaira noteikti ne," – tā eksprezidentes vīrs.

Ģimene nolēmusi uz remontdarbu mēnešiem apmesties Kuldīgas pusē savās lauku mājās. Šāds pavērsiens arīdzan nākšot par labu Vairas Vīķes-Freibergas memuāru tapšanai. Šobrīd tautā mīlētā prezidente jau uzrakstījusi nodaļu par savu bērnību, priekšā viss pārējais dzīves gājums.

Vairai Vīķei-Freibergai šobrīd ir 86 gadi, savukārt viņas vīra kungs nule nosvinējis 90 gadu dzimšanas dienu.

Pilns raksts lasāms 2. aprīļa izdevumā "Kas Jauns"!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!