Foto: Privātais arhīvs/@edgarsrinkevics

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs pirmdien, 26. februārī, sociālajos tīklos publiskojis gluži vēsturisku kadru – vienkopus visus atjaunotās valsts prezidentus. Pats autors paudis: "Selfiju taisīja prezidents pastarītis," godinot savu priekšgājēju padarīto. Tikmēr iksotāji jeb tvitervides piekritēji dalījās savās pārdomās par attēlā redzamo.

Tas tik tiešām negadās bieži – visi Latvijas Valsts prezidenti redzami vienuviet. Tieši tāpēc pats Edgars Rinkēvičs savu selfiju kopā ar visiem priekšgājējiem novērtējis kā īpašu: "Prieks tikties ar visiem Latvijas Valsts prezidentiem Rīgas pilī, manu priekšgājēju viedums un pieredze ir neatsverama, padomi vienmēr vērtīgi," pauda viņš, pats sevi šajā kompānijā nosaucot par pastarīti.

Sociālajos tīklos kadrs guvis ievērojamu popularitāti un arī visnotaļ vērā ņemamu komentētāju aktivitāti. Vērtējumi – no neslēptas sajūsmas līdz "vismaz vienam no viņiem ir jāsēž aiz restēm!" Ļaudis arīdzan pamanījuši, ka Guntis Ulmanis atguvis veselību; iepriekš mediji ziņoja par viņu skārušām veselības problēmām, kas liedza staigāt. Tāpat iedzīvotāji allaž priecājas Vairu Vīķi-Freibergu redzēt mundru un aktīvu.

Pilsonis Normunds Lamberts vietnē "X" šo kadru atzīst par vēsturisku un pielīdzināmu Viļa Rīdzenieka uzņemtajam attēlām Nacionālajā teātrī Latvijas dibināšanas brīdī:

Mārtiņam šķiet, ka bilde iederētos pie viņa sienas:

Kristīne un vēl vairāki priecājas, ka visi eksprezidenti ir dzīvi:

Bet Helmuts lietas skata vēl plašākā leņķī:

Protams, arī bez indes zobiņa latvietis neiztiek. Tā, piemēram, iksotājs Roberts norūpējies par savas nodokļu maksātāja naudas izlietojumu attēlā redzamo personu uzturēšanai:

Ansis nav mierā ar redzamo kopainu. Viņam joprojām sāpīgā atmiņā ir Andra Bērziņa nepārdomātais izteikums žurnālistu virzienā - "sen neesat sisti, ja?"

Arī Alvīne var tikai rezignēti nopūsties...

Bet Jānis ir pārliecināts, ka prezidenta vārda cienīga ir tikai Vaira Vīķe-Freiberga:

Viņam piekrīt arī Ilze, tiesa, Rinkēviča kungam ir labas cerības iekarot Vīķei-Freibergai līdzvērtīgas pozīcijas:

Bet Ivo lietai piegājis ar matemātikā balstītu analīzi:

Savukārt Saeimas deputāts Lauris Lizbovskis no opozīcijā esošā spēka "Apvienotais saraksts" attēlu komentē šādi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!