Foto: DELFI

"Viņš, iespējams, ir pirmais prezidents, kurš aģitē par multfilmu," vēsta rakstiņš populārā amerikāņu laikraksta "New York Post" informatīvās izklaides sadaļā "Page Six". Arī Amerikā ir pamanīts, ka Edgars Rinkēvičs ar savām ietekmes svirām popularizē režisores Signes Baumanes animācijas filmu "Mans laulību projekts", kas pieteikta prestižajai "Oskara" balvai.

Ar virsrakstu "Prezidenta lielais grūdiens" ietekmīgais laikraksts vēsta par Edgara Rinkēviča iesaistīšanos "Oskaru" kampaņā, proti, viņš aģitē par filmu "My Love Affair with Marriage" ("Mans laulību projekts"), kas iekļuvusi ASV kinoakadēmijas balvas "Oskars" 33 filmu sarakstā un pretendē uz iekļūšanu labāko pieciniekā pilnmetrāžas animācijas kategorijā. Rinkēvičs sociālajos tīklos izplatīja īsu video, kurā slavē Baumanes filmu.

Pati režisore, protams, priecājas par šādu atbalstu. Viņa sajūsminās, ka avīzes lapā nokļuvusi blakus slavenajai Teilorei Sviftai, kā arī saka, ka citiem prezidentiem jāņem piemērs no Latvijas līdera:


"Delfi" jau vēstīja, ka par Rinkēviča iesaistīšanos "Oskara" kampaņā rakstīja arī animācijas mākslas profesionāļu vietne "Cartoon Brew" – tas savai auditorijai skaidroja, kur Eiropā atrodas Latvija, arī mūsu valsts izmēru un iedzīvotāju skaitu, uzsverot, ka, viņuprāt, līdz šim "Oskara" balvas vēsturē nav bijis gadījums, kad kādas valsts prezidents iesaistās animācijas filmas atbalsta kampaņā.

"Cartoon Brew" atgādina, ka Signe Baumane ir dzimusi Latvijā, laikā, kad to bija okupējusi Padomju Krievija, bet šobrīd režisore dzīvo un strādā Ņujorkā. Viņas animācijas filma "My Love Affair with Marriage" ir Latvijas, ASV un Luksemburgas kopražojums. No 33 filmām, kas pretendē uz "Oskaru" kategoriju "Labākā animācijas filma", tā ir ar vismazāko budžetu. Tomēr publikācijā uzsvērts, ka starp šī gada pretendentēm tikai retā, vai pat neviena, ir tik personiska, kā Signes Baumanes veikums.

Vai "My Love Affair With Marriage" būs iekļuvusi "Oskaru" pieciniekā, varēs uzzināt 23. janvārī, kad ASV kinoakadēmija izziņos visu kategoriju nominantus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!