Foto: Publicitātes foto

Rīgas picērija "Peppo’s" jau otro reizi ir iekļauta ikgadējā Top 50 labāko Eiropas picēriju reitingā un ierindojusies augstajā 27. vietā!

Reitinga vietnē rakstīts: ""Peppo Pizzeria Contemporanea" ir obligāta apskates vieta Latvijas galvaspilsētā. Tā kalpo kā tikšanās vieta gan itāļiem, gan cittautiešiem, kuri dzīvo vai atpūšas Rīgā. Mazāk nekā divus gadus kopš tās atvēršanas Džuzepe Ruoko joprojām ir neapoliešu kultūras un izsmalcinātas pārtikas vēstnieks, nekad neaizmirstot savas saknes un vienmēr ienesot Čilento pieskārienu katrai no krāsns izceltajai picai. Tāpat kā picas, mainās pati vieta, sastāvdaļas un izmantotie produkti. Ēdienkartē līdzās tradicionālajām picām var atrast "Amatriciana" ar San Marzano tomātiem, fiordilatte, "Pecorino Romano DOP", guanciale no Norcias un neapstrādātu augstākā labuma olīveļļu no Čilento, kā arī "Terra Mia" ar fiordilatte, grauzdētiem artišokiem, Lucanian capocollo, balto vīģu ievārījumu un kazas piena cacioricotta."

Rīgas picērija "Street Pizza", kas Eiropas labāko picēriju topā bija iekļauta 2021. un 2022. gadā, jau otro gadu pēc kārtas šo panākumu neatkārtoja.

Šogad ranga līdere ir picērija "Napoli On The Road" Londonā, kas 2023. gadā ierindojās astotajā vietā. Un pagājušā gada līdere, Barselonas picērija "Sartoria Panatieri" zaudējusi savu pozīciju, atkāpjoties uz otro vietu. Mūsu tuvo kaimiņu Lietuvas šajā reitingā nav, savukārt Tallinas picērija "Margherita Pizzeria" ir topa jaunpienācēja, ieņemot 39. vietu.

Neskatoties uz to, ka šī ir itāļu balva, viņu picērijas nekonkurē kopā ar citiem eiropiešiem, tām ir atsevišķs vērtējums.

Visu topu var aplūkot šeit.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!