Foto: Shutterstock

Arī 2024. gadā mēs visi meklēsim vai jau meklējam veidus, kā ietaupīt naudu lielveikalā. Un, lūk, kāds kulinārijas eksperts iemantojis plašu slavu ar savu pārtikas preču iepirkšanās metodi, ko nosaucis par '’6 pret 1", kas, viņaprāt, padara iepirkšanos daudz ātrāku un nebūt ne mazsvarīgi – lētāku.

Tiktokeris, šefpavārs Vils Kolmens dalījies ar savu paņēmienu “6-1” (dažreiz saukts par metodi 5-4-3-2-1) , kas ir uzlabojis viņa pieredzi pārtikas veikalā. Videoklipā (kopš publicēšanas laika tas ir skatīts vairāk nekā miljons reižu) viņš izskaidro metodi, proti, kā ieiet veikalā, zinot, kas ir nepieciešams.

Tā vietā, lai iepirkšanās laikā prātotu par ēdienreizēm, kuras vēlies pagatavot, Bruklinā dzīvojošais satura veidotājs mudina savus sekotājus pieturēties pie konkrētas shēmas, kas aptver sešas kategorijas: dārzeņus, augļus, olbaltumvielas, cietes, smēriņus vai mērces un kādu gardumu. Protams, dažādas alerģijas un uztura ierobežojumi diktēs un mainīs cilvēka izvēlētās pārtikas preces.

“Ideja ir tāda, ka, veidojot pārtikas preču sarakstu, jums jācenšas iegādāties sešus dārzeņus, piecus augļus, četrus olbaltumvielu avotus, trīs ogļhidrātus, divas mērces vai smēriņus un, protams, vienu gardu lietu sev,“ viņš teica izdevumam “Good Morning America“.

@chefwillco My 6 to 1 grocery method makes shopping cheaper and easier! Let me know how you like this grocery shopping method. #6to1method ♬ original sound - Chef Will Coleman

„Metode „6 pret 1“ radās no nepieciešamības racionalizēt manu iepirkšanos pārtikas preču veikalā,“ „The Post" stāstīja Kolmens. „Es biju neapmierināts ar pārmērīgi ilgu laika pavadīšanu veikalos, pārtikas produktu izšķērdēšanu un budžeta pārtēriņu, tāpēc izstrādāju šo metodi, lai vienkāršotu procesu un risinātu šīs problēmas.“

Kolmena izgudrotā metode ne tikai ietaupa pircēju naudu, bet arī ievieš daudzveidību virtuvēs, iegūstot labākas kvalitātes pārtikas produktus, nevis maksājot par dārgiem, fasētiem vai pārstrādātiem pārtikas produktiem. Viens no viņa mērķiem bija tāds, lai cilvēki pēc iespējas vairāk gatavotu mājās.

Viņš atzina, ka cilvēki, šķiet, vilcinās savos pārtikas preču grozos pievienot sešus dārzeņus, piemēram, brokoļus, kāpostus, lapu kāpostus, zaļumus, burkānus, pētersīļus, ziedkāpostus un sēnes, taču apgalvo, ka ir daudz veidu, kā šos dārzeņus padarīt garšīgus.

„Tiesa, cilvēki baidās izmantot dārzeņus, visdrīzāk tāpēc, ka viņi nezina, ka var taču pagatavot ēdienu pat no sešiem dažādiem dārzeņiem,“ viņš piebilda. „Dārzeņi ir pieejami un tie ir ļoti daudzpusīgi.“

Papildinošajā video viņš atklāj četras maltītes, ko pagatavojis, iepērkoties pēc metodes „6 pret 1“. Viņš pagatavoja brokastu tako, kāpostu makaronu salātus, ceptu lasi un Filadelfijas siera vistas burgerus.

Daudzi tiktokeri pauda bažas, vai šī metode būtu piemērota viņu lielajai ģimenei; Kolmens paziņoja, ka metode ir paredzēta ikvienam: „To var pielietot divu, četru, sešu vai astoņu cilvēku mājsaimniecībā. Tam nav nozīmes. Vienkārši – pievienojot katrai kategorijai vēl papildu produktus.’'

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!