Foto: AFP/Scanpix/LETA

Leģendārā rokenrola karaļa Elvisa Preslija savrupmāju bija paredzēts izsolīt, jo tas kalpoja kā nodrošinājums īpašums, kad viņa meita Līza Marija Preslija bankā aizņēmās 3,8 miljonus. Taču Preslija mazmeita Railija Keo tagad vēlas apturēt Greislendas savrupnama pārdošanu.

Railija mantoja Greislendas namu un arī lielu daļu citu Preslija īpašumu pēc tam, kad pagājušajās gadā nomira viņas māte Līza Marija Preslija.

Šobrīd Greislendas īpašums Memfisā, Tenesī štatā, nonācis karstu debašu centrā. Uzņēmums "Naussany Investments" apgalvo, ka komplekss tika izmantots kā nodrošinājums, kad Līza veica aizņēmumu 3,8 miljonu ASV dolāru apmērā, kuru tā arī netika neatmaksājusi.

Viņas meita Railija apgalvo, ka aizdevuma dokumenti un mātes paraksts uz tiem ir viltojums. Preslija mazmeita spērusi soli, lai īpašumu nepārdotu izsolē, iesniedzot prasību tiesā. Uzņēmums, kurš apgalvo, ka ir nodrošinājis aizdevumu, publiski vēl nav komentējis radušos situāciju.

Arī uzņēmums "Elvis Presley Enterprise", kas pārvalda īpašumu, noliedz, ka šāds aizdevums jebkad tika veikts. Paziņojumā norādīts, ka tas ir pierādāms fakts. Railija apgalvo, ka mājas pārdošana būtu pretrunā ar Tenesijas likumiem un nebūtu tiesiska.

Elviss Preslijs šo īpašumu iegādājās 1957. gadā un dzīvoja tur līdz pat savai nāvei. Astoņdesmito gadu sākumā kompleksu atvēra publiskai apskatei kā vēsturisku parku.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!