Foto: Kadrs no video

Kanādiešu dziedātāja Selīna Diona, kurai pirms diviem gadiem diagnosticēja reto un pagaidām neārstējamo stīvā cilvēka sindromu, ļāvusi uzņemt dokumentālo filmu par savu dzīvi. Jaunajā filmā krietna daļa atvēlēta stāstam par viņas slimību – cik smagi māksliniecei ir aprast ar domu, ka nekas vairs nebūs kā agrāk.

Straumēšanas platforma "Prime" ceturtdien publiskojusi tīzeri jaunajai filmai "I am: Celine Dion". Dokumentālā filma pasaules pirmizrādi piedzīvos 25. jūnijā, taču tās reklāmas rullītis jau tagad licis faniem raudāt. Raudāt kopā ar pašu Dionu.

Filmā atainota viņas dzīve slavas virsotnēs un pašreizējais eksistences stāvoklis. Cīņa ar reto neiroloģisko saslimšanu atņēmusi Dionai iespēju uzstāties, un tas viņu grauj no iekšpuses. "Es katru dienu smagi strādāju, bet jāatzīst, ka cīņa ir skaudra. Man tik ļoti pietrūkst cilvēku. Man viņu trūkst," dziedātāja saka kontekstā ar laikiem, kad pulcējusi pilnas arēnas.

Lai arī cīņa ar neārstējamo slimību ir smaga, Selīna sev un faniem sola, ka nepadosies. "Ja es nevaru skriet, es iešu. Ja nevarēšu staigāt, es rāpošu. Un es neapstāšos. Es nepadošos," teic 56 gadus vecā māksliniece.

Šie vārdi aizkustinājuši cilvēkus visā pasaulē vēl pat pirms filmas iznākšanas uz ekrāniem. Ļaudis sociālajos tīklos komentē reklāmas rullīti un atzīst, ka nākas raudāt kopā ar Dionu. "Šis video mani salauza pa daļiņām. Cik brīnišķīga un stipra sieviete!" rakstīja kāds.

"Delfi" jau vēstīja, ka Selīnas Dionas karjeru apturēja reta neiroloģiska slimība – stīvā cilvēka sindroms. Tā ir progresējoša kaite, kas neatgriezeniski ietekmē nervu sistēmu, īpaši smadzenes un muguras smadzenes. Pacienti ar laiku kļūst līdzīgi statujām – viņiem ir grūtības staigāt un runāt. Sindroms izraisa arī spazmas, kas ir tik spēcīgas, ka varot pat lauzt kaulus. Šo sindromu diagnosticē galvenokārt sievietēm vecumā no 30 līdz 50 gadiem.

Pati dziedātāja saka, ka ar jauno filmu par savu dzīvi vēlas dokumentēt savas slimības gaitu, lai palielinātu izpratni par šo neizpētīto sindromu, kā arī palīdzētu citiem tās skartajiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!