Foto: Vida Press

Iejūtoties dažādos tēlos, aktierim jābūt daudzpusīgam. Piemēram, Benediktam Kamberbačam, atveidojot varoni TV seriālā "Eric", nācās skriet cauri Ņujorkai vairāk nekā divus metrus garā briesmoņa kostīmā, vēsta BBC.

Pats aktieris atzīst, ka tā esot bijusi viena no smieklīgākajām lietām, ko viņš darījis. "Tas bija jautri – un sāpīgi smieklīgi."

Šādi kadri bija nepieciešami TV seriālam "Eric", kurā Kamberbačs atveido Vincentu – satrauktu tēvu deviņus gadus vecam zēnam, kurš pazudis ceļā uz skolu.

Kamberbačs stāsta, ka briesmonis Olly, kura tērpā arī viņam bija jāietērpjas, atspoguļo Vincenta "ēnaino alterego" – cilvēka psihes daļu, kura bieži tiek slēpta, piemēram, traumas un aizvainojums. "Viņš ir haotisks vīrietis uz robežas," skaidro aktieris.

"Katrā no mums ir gan labais, gan sliktais. Tas mūs padara par cilvēkiem. Jāatzīst, ka tā ir galējība, taču aiz Vincenta radītajām sāpēm slēpjas milzīgs to daudzums."

Tērps svēra 20 kilogramus, un to bija jāmāk arī vadīt. Kostīma iekšpusē aktierim bija jāvelk brilles, lai redzētu, ko pārraida kameras, tādā veidā aktieris varēja saprast, kur un kā ir nostājies.

"Tajā ir četras fiksētas kameras. Tu vispār neko neredzi kā mēs ar perifēriju – neko. Tikai reportēto, kā tu izskaties ainā... ar trīs ekrāniem, uz kuriem skatīties," ar pieredzēto dalās aktieris.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!