Foto: Imago/Scanpix/LETA

Losandželosas policija (LAPD) tomēr sākusi izmeklēšanu, lai noskaidrotu ko vairāk par aktiera Metjū Perija nāvi, vēsta BBC. Seriāla "Draugi" zvaigzne pērn oktobrī nomira akūtā ketamīna ietekmē, tādēļ viens no galvenajiem izmeklēšanas jautājumiem ir – kur aktieris ieguva tik lielu devu ketamīna?

Izmeklēšanas mērķis ir noskaidrot, kā aktieris ieguva ketamīnu un kā tas tik lielos apjomos nonācis viņa organismā. Kā zināms, aktieri atrada noslīkušu džakuzi; vēlāk autopsija apstiprināja, ka nelaime notikusi ketamīna ietekmē. Oficiāli viņa nāve tika atzīta par nelaimes gadījumu.

Tagad LAPD, sadarbojas ar Narkotiku Apkarošanas dienestu un ASV Pasta Inspekcijas dienestiem, sasparojusies no jauna izmeklēt 54 gadu vecā aktiera nāvi.

2023. gada 28. oktobrī Metjū Perijs tika atrasts miris savas mājas džakuzi. Viņa asins analīzēs tika atklāts augsts ketamīna līmenis. Pusotru nedēļu pirms pārdozēšanas Perijam bija veikta ketamīna infūzijas terapija depresijas un trauksmes ārstēšanai, kas tika medicīniski uzraudzīta.

Medicīnas ekspertīzē secināts, ka vēl viens no nāvi veicinošiem aspektiem bija Perija koronāro artēriju slimība un buprenorfīns, ko lieto, lai ārstētu opioīdu radītus traucējumus.

Jau esot slavas virsotnē, Perijs cīnījās ar atkarību no pretsāpju līdzekļiem un alkoholu. Viņš apmeklēja rehabilitācijas klīnikas. 2016. gadā intervijā Perijs atklāja, ka atkarību dēļ nespēja atcerēties trīs gadus no seriāla "Draugi" filmēšanas.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!