Foto: Privātais arhīvs
Pasaules mediji aizvien biežāk izplata fotogrāfijas, kurās redzami krievu "rūfera" Vitālija Raskalova un viņa draugu ekstremālie ceļojumi pa valsts augstākajiem jumtiem, un visos rakstos par jauniešiem tiek uzsvērts "nervus kutinošais" ekstrēmisms.

Pēc neoficiāliem datiem, šajās ekstrēmajās akcijās, kuru laikā jaunieši bez jebkādām drošības ierīcēm "iekaro" 200 un 300 metrus augstus tiltus, torņus, ceļamkrānus, debesskrāpjus, piedaloties aptuveni divi simti cilvēku, lielākoties studenti.

"Ir ļoti daudz veidu, kā uzkāpt šajās celtnēs. Reizēm ir atvērtas durvis, bet reizēm lienam pa caurumiem. Lai gan patiesībā nekādi ierobežojumi nevar mūs apturēt," savā blogā raksta šīs izklaides aizsācējs Vitālijs.

"Galvenais noteikums ir nebaidīties no augstuma un būt pilnīgi skaidrā. Savus iekarojumus tāpat kā alpīnisti mēs vienmēr nofotografējam. Bieži vien mēs izvēlamies arhitektoniskus šedevrus.

Daudzi no mums ir pārliecināti, ka pilsēta daudz skaistāk izskatās no augšas. Jūs pat iedomāties nevarat, cik skaists ir saulriets, ja to vēro no simt metru augsta mājas jumta," sajūsminās kāds cits rūferis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!