Foto: AFP/Scanpix

Itāļu arheologi Ēģiptes dienvidu pilsētā Luksorā ir atrakuši vairāk nekā 3000 gadu senas kapenes. Atradumu īpašu padara fakts, ka apbedījumi atrodas zem tempļa, ceturtdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Senie apbedījumi atrasti zem faraona Amenhotepa II, kurš valdīja no 1427. līdz 1401. gadam pirms mūsu ēras, pēcnāves tempļa Nīlas krastā, paziņoja Ēģiptes Senlietu ministrija.

Kapenēs arheologi atraduši koka sarkofāgu un cilvēku kaulu atliekas. Turpat atradušies arī trauki apbedīto personu aknu, plaušu, kuņģu un zarnu uzglabāšanai. Tie ir veidoti kā seno ēģiptiešu dievības Hora četri dēli – ar cilvēka, paviāna, šakāļa un piekūna galvām (attēlā). Saskaņā ar seno reliģiju šīm būtnēm bija jāpalīdz cilvēka dvēselei nokļūt debesīs.

Eģiptoloģijas profesore Vafa Elsadika raidsabiedrībai norāda, ka trauki ir ļoti labas kvalitātes, kas liek domāt, ka kapenes piederējušas turīgiem ļaudīm. Atrastās kapenes liecina, ka tempļi ir izmantoti ne tikai lūgšanām, bet arī apbedīšanai, atklājuma nozīmību skaidro Elsadika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!