Kāda deviņus gadus veca meitene no Meksikas 27. janvārī kļuvusi par māmiņu, Zokipanas pilsētas slimnīcā dodot dzīvību 2,7 kilogramus smagai meitenītei, ziņo ārvalstu prese.

"Mūsu meita stāvoklī palika, kad bija astoņus gadus veca. Bērna tēvs ir kāds 17 gadus vecs zēns, bet mēs viņu vairs nevaram atrast, jo viņš aizbēga," medijiem stāstījusi jaunās māmiņas māte Dafne.

"Mēs meklējam šo jauno cilvēku, lai uzklausītu viņa stāstu, jo māte acīmredzami nesaprot, kas ir noticis. Te ir runa par izvarošanu un mazgadīga bērna seksuālu izmantošanu," paziņojis štata prokurors Horhe Viljasenors.

Abas meitenes no slimnīcas izrakstītas nedēļu pēc dzemdībām. Viņu veselības stāvoklis ir šķietami stabils, bet klīnikas pārstāvji uzsver, ka mātes jaunības dēļ vēl ilgi būs nepieciešamas regulāras pārbaudes.

Visjaunākā māmiņa pasaules vēsturē ir peruāniete Lina Medina (attēlā), kurai 1939. gadā ar ķeizargrieziena palīdzību piedzima 2,7 kilogramus smags bērns Džerardo. Meitenei tobrīd bija tikai pieci gadi un septiņi mēneši.

Linas vecāki uzskatīja, ka meitai ir audzējs vai pampums un aizveda viņu uz slimnīcu, bet ārsti konstatēja, ka meitene jau ir septītajā grūtniecības mēnesī.

Lai gan Linas tēvs tika arestēts sakarā ar aizdomām par meitas izvarošanu, viņš vēlāk tika atbrīvots pierādījumu trūkumu dēļ. Džerardo tēva identitāte tā arī nekad nav tikusi atklāta. Tiesa, vēlāk mediķi konstatēja, ka meitenei ir bijusi neparasti hormonāli traucējumi, un pirmās mēnešreizes viņai bijušas jau astoņu mēnešu vecumā.

Otrā jaunākā reģistrētā māmiņa ir ukrainiete Jeļizaveta Griščenko, kura dzemdēja bērnu dažas dienas pēc savas sestās dzimšanas dienas. Tas notika 1934. gada 19. augustā.

Tiesa, bērns nomira dzemdībās, jo tolaik PSRS uzstatīja, ka ķeizargrieziens ir pārāk bīstamāks. Bērna tēvs bija 69 gadus vecais Jeļizavetas vectētiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!