Foto: stock.xchng
Kāds 66 gadus vecs vīrietis Honkongā ieradies uz vēdera dobuma operāciju, bet liels bijis viņa pārsteigums, kad ārsti pateica, ka viņš patiesībā ir sieviete.

Kā, atsaucoties uz izdevumu Hong Kong Medical Journal, ziņo raidsabiedrība BBC, iesākumā pacients sūdzējies par vēdera piepūšanos, bet operācijas laikā viņam tika atklāta olnīcas cista.

Pacientam tika konstatētas divas iedzimtas slimības. Pirmkārt, viņam bija Tērnera sindroms, kad sievietes piedzimst tikai ar vienu X hromosomu. Cilvēki ar šo sindromu parasti izskatās kā sievietes, bet nespēj ieņemt bērnu.

Tāpat pacientam atklāta virsnieru dziedzera hiperplāzija, kuras rezultātā ķermenis vairāk izstrādā vīrišķos hormonus, un arī pacients izskatās pēc vīrieša.

Neparasto pacientu apskatījuši septiņi Honkongas ārsti, kuri paziņojuši, ka šāda iedzimto slimību kombinācija medicīniskajā literatūrā iepriekš aprakstīta tikai sešas reizes (pats Tērnera sindroms ietekmē tikai vienu no 3000 sievietēm).

"Ja pacientam nebūtu atklāta olnīcas cista, viņa neparastais medicīniskais stāvoklis nekad nebūtu atklāts," teicis viens no ārstiem.

Pacients ir ķīnietis, kurš dzimis Vjetnamā un audzis bērnu namā. Desmit gadu vecumā viņa augšanas process apstājās, tāpēc visu mūžu viņa augums ir bijis 1,37 metri. Viņam ir bārda un neliela izmēra dzimumloceklis.

Uzzinājis par to, ka patiesībā ir sieviete, pacients tomēr nolēmis turpināt dzīvot kā vīrietis, bet drošības pēc lietošot papildus vīrišķos hormonus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!