Foto: Publicitātes foto
Baltijā lielākā starptautisko autobusu pārvadājumu uzņēmuma "Ecolines" apgrozījums šā gada trešajā ceturksnī bijis 4,1 miljons latu, tas pieaudzis par 3%. Ievērojamākais pasažieru plūsmas pieaugums par 23% vērojams starp trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgu, Viļņu un Tallinu. Tā portālu "Delfi" informē uzņēmuma pārstāvji.

2013. gada jūlijā līdz septembrim uzņēmuma pakalpojumus, pārvietojoties pa Baltijas valstīm, izmantojuši aptuveni 23 000 pasažieru, veidojot 23% pieaugumu. Tik liels ceļotāju skaita pieaugums tieši starp Baltijas valstīm esot skaidrojams ar to, ka šajā laika posmā pērn uzņēmums neveica pasažieru pārvadājumus uz Lietuvu.

Valsts svētkos un gada nogalē uzņēmums prognozē būtisku pasažieru skaita pieaugumu. Lai gan aktīvā tūrisma sezona ir noslēgusies, gada nogalē pasažieru pārvadātājiem un tūrisma uzņēmumiem prognozēts "karsts" laiks.

"Ecolines" vadītājs Andris Podgornijs uzsvēris: "Pateicoties valsts svētkiem, Latvijas iedzīvotājiem viena no novembra nedēļas nogalēm būs par dienu garāka. Jau tagad jūtam paaugstinātu pieprasījumu pēc biļetēm tuvajos reisos uz kaimiņvalstīm tieši 16. – 18.novmebrī. Iespējams nāksies norīkot arī papildu reisus. Arī decembra svētku laiks šogad izskatās ļoti pateicīgs ceļošanai, ņemot vērā lielo brīvdienu skaitu. Varēsim ne tikai Latvijas iedzīvotājiem sniegt iespēju nokļūt svētku svinībās ārpus valsts, bet arī Latvijā ievest lielu tūristu skaitu gadumijas svinībām un tēriņiem".

"Ecolines" ik dienas veic starptautiskos pārvadājumus uz 18 valstīm un gandrīz 200 pilsētām kā Baltijā, tā Rietumeiropā un Austrumeiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!