Foto: AFP/Scanpix
Latvijas Mobilais Telefons un apdrošināšanas sabiedrība "BTA Insurance Company" ieviesuši jaunu pakalpojumu – iespēju iegādāties ceļojuma apdrošināšanu ar īsziņas palīdzību. Ceļojumu apdrošināšana ar īsziņas palīdzību pieejama visiem LMT klientiem, un to var iegādāties jebkurā vietā un valstī, kur tiek nodrošināti mobilie sakari. Tā portālu "Delfi" informē kompāniju pārstāvji.

Kompānija BTA piedāvā vairākas ceļojumu apdrošināšanas programmas ar dažādu apdrošināšanas segumu. Lai ceļojumu apdrošināšanas polises iegāde ar īsziņas palīdzību būtu maksimāli vienkārša, izstrādāta jauna ceļojumu apdrošināšanas programma, kuru klienti var iegādāties par standarta cenu vienai dienai, neatkarīgi no tā, uz kuru valsti dodas.

Apdrošināšanas segumā ietilpst: medicīniskie un repatriācijas izdevumi, nelaimes gadījumu apdrošināšana, bagāžas aizkavēšanās, nozaudēšana, nolaupīšana vai bojājumi pārvadātāja vainas dēļ, personisko lietu nolaupīšana, pases vai ID-kartes nozaudēšana vai zādzība, juridiskā palīdzība, civiltiesiskā atbildība, kā arī ceļojuma pārtraukšana un lidojuma aizkavēšanās. Kopējā polises apdrošinājuma summa klientiem vecumā līdz 75 gadiem ir 75 000 eiro, savukārt klientiem vecumā no 75 gadiem - 10 000 eiro.

"Cilvēki izprot apdrošināšanas nepieciešamību ceļojumu laikā, tomēr par tās iegādi  pirms ceļojuma nereti tiek aizmirsts, tādēļ esam izstrādājuši risinājumu, kā ātri un ērti iespējams iegādāties ceļojuma apdrošināšanu tikai ar vienas īsziņas palīdzību," atzina LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis.

Izbraucot no Latvijas, LMT abonenti un LMT Okartes lietotāji saņems informāciju par iespēju iegādāties BTA Ceļojumu apdrošināšanu gan sev, gan saviem līdzbraucējiem. Polises pieprasījuma īsziņa jānosūta 24 stundu laikā pēc informatīvās īsziņas saņemšanas. Tajā jānorāda vārds, uzvārds, personas kods un ceļojuma dienu skaits (no 1 līdz 13). Ja paredzēts ilgāks ceļojums, polisi varēs pagarināt, nosūtot atkārtotu pieprasījuma īsziņu ar ceļojuma atlikušo dienu skaitu. To var izdarīt jau stundu pēc pirmās īsziņas nosūtīšanas.

Apdrošināšanas nosacījumi darbojas visā pasaulē, izņemot atsevišķas paaugstināta riska valstis vai zonas, un tie stājas spēkā četras stundas pēc apstiprinājuma īsziņas saņemšanas.

Maksa par BTA ceļojumu apdrošināšanu ir 1,45 lats (2.06 eiro) dienā, un tā tiks iekļauta nākamajā LMT rēķinā vai arī noņemta no LMT Okartes konta.

Pakalpojuma norēķinu iespēju nodrošina Mobilais maksājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!