Foto: AFP/Scanpix
Kāds ķīniešu miljonārs sev uzstādījis neparastu mērķi – uzbūvēt 100 pasaku pilis visā Ķīnā. Šobrīd Liu Čongs izveidojis septiņas pilis, tomēr varas iestādes vēlas tās nojaukt, kā arī apturēt tālāku piļu būvniecību, uzskatot tās par neglītām, vēstī "Daily Mail".

Turīgais ķīnietis savu pirmo miljonu nopelnīja, nodarbojoties ar kūku cepšanu. Naudu Čongs tērē pasaku piļu būvēšanā un savam portfolio miljonārs izlēmis pievienot Vindzoras pils kopiju, kas tiks būvēta Ķīnas Dienvidrietumu daļā.

"Man nav citu hobiju, izņemot koku stādīšanu un piļu celšanu. Kad es biju bērns, augu liela nabadzībā un klausījos pasakas par pilīm un princesēm. Nu vēlos šīs sapņu ēkas pārvērst realitātē.

Čongu iedvesmojušas Minhenē redzētās celtnes, kā arī leģendārā arhitekta Antoni Gaudi darbi, tomēr miljonāra veikumu apšauba Ķīnas varas iestādes, kas savulaik pat organizējušas speciālu Čonga uzceltās pils demolēšanu.

"Valdība mani nekad nav novērtējusi. Viņi uzskata, ka es aizvainoju vietējās varas iestādes. Esmu pat saņemis anonīmus zvanus ar draudiem, ka mani notrieks mašīna," atklājis Čongs.

Neraugoties uz to, miljonārs sola neapstāties un Ķīnā uzbūvējis jau septiņas pasaku celtnes, kas kļuvušas par īstu tūristu magnētu, iedvesmojot citus turīgus vīrus sākt līdzīgu celtņu būvniecību – kāds miljonārs jau nosolījies valstī uzbūvēt leģendāro Gizas piramīdu kopiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!