Foto: Publicitātes foto
Suņu īpašnieki ar saviem mīluļiem nereti ir ļoti tuvās attiecībās, tomēr nesen izgudrotā ierīce "No More Woof" palīdzēs saskarsmi starp dzīvniekiem un cilvēkiem pacelt pilnīgi citā līmenī.

Pagaidām gan vēl izstrādāts šīs ierīces prototips, un, lai to varētu laist pārdošanā, izgudrotājiem nepieciešami 10 tūkstoši dolāru.

Tos viņi cer iegūt ar publiskās finansēšanas platformas "Indiegogo" palīdzību, un uz šo brīdi izgudrotājiem saziedoti jau vairāk nekā četri tūkstoši (pati ierīce, pēc autoru aprēķiniem, maksās 65 dolārus).

Kā vēsta izgudrotāji, "No More Woof" paredzēts "tiem suņu saimniekiem, kuri daudz labāk vēlas izprast savus mīluļus".

Tā ir salīdzinoši neliela ierīce, kura reģistrē dzīvnieka elektroencefalogrammu, lai izanalizētu dzīvnieka sajūtas un uzvedību un pēc tam ar iebūvēta skaļruņa palīdzību nodotu tās cilvēkiem saprotamā formā.

Pagaidām ierīce darbojas angļu valodā, taču plānots, ka tā būs arī spāņu, franču un mandarīnu valodās. Tāpat "No More Woofs" pirmais modelis izšķir vien vienkāršākās suņa reakcijas, piemēram, esmu piekusis, kas tu tāds?, esmu izsalcis, kāpēc jūs ejat prom?, gribas gulēt utt.

Ja līdzekļu vākšanas kampaņa izrādīsies veiksmīga, ierīces izstrādātāji sola pētījumus turpināt un agri vai vēlu salauzt valodas barjeru starp suņiem un cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!