Foto: DELFI
Pērnā gada nogalē Ķemeru Nacionālajā parkā pabeigts darbs pie Dumbrāja laipas, Sēra dīķu laipas un kāpņu Zaļajā kāpā izveides, bet pie dabas izglītības centra "Meža māja" izveidots bērnu laukums. Tāpat apmeklētājus uzņemt ir gatava jaunā pastaigu taka ar skatu platformām dabas parkā "Ragakāpa" Lielupē, informē Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāve Inese Pabērza.

Ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu Dabas aizsardzības pārvalde šogad pabeigusi plānotos dabas tūrisma infrastruktūras attīstības darbus īpaši aizsargājamās dabas teritorijās teju visā Latvijā. Jau ziņots, ka arī Kurzemē, Vidzemē un Latgalē atklāti daudzi jauni dabas tūrisma objekti.

Dabas parkā "Ragakāpa" netālu no Jūrmalas brīvdabas muzeja tagad iespējams doties pastaigā pa jaunām laipām priežu mežā un gar kāpām līdz pat jūrai, tāpat uzstādīti arī jauni informācijas stendi, kas ļaušot apmeklētājiem labāk un ērtāk iepazīt šejienes neparasto augu un dzīvnieku pasauli.

Jāpiebilst gan, ka piemērotākais laiks jaunās infrastruktūras iepazīšanai ir bezsniega periods, kad koka laipas neklāj nedz sniega sega, nedz ledus. Tādēļ arī plašāki atklāšanas pasākumi plānoti, atkāpjoties ziemai.

Iepriekšminētie darbi notiek ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansiālu atbalstu projekta "Antropogēno slodzi samazinošās un informatīvās infrastruktūras izveide Natura 2000 teritorijās" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!