Liepājas atpūtas vietā "Beberliņi", kur jau pašlaik pieejamas dažādas aktīvās atpūtas iespējas, uzsākta šķēršļu trašu būvniecība un teritorijas labiekārtošanas darbi jaunajā piedzīvojumu parkā.

Liepājas dome pērnā gada decembrī nolēma SIA "Tarzāns" iznomāt divus zemesgabalus Lībiešu ielā, jo savus plānus Beberliņos bija atteikušies īstenot iepriekšējais potenciālais piedzīvojuma taku veidotājs. Līgums noslēgts uz 10 gadiem par nomu piedzīvojumu parka izveidošanai un teritorijas labiekārtošanai.

Kā informē Liepājas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Enģele, tās atklāšana plānota vasaras sākumā – 18.jūnijā.

Jaunajā Liepājas piedzīvojuma parkā tikšot izveidotas piecas dažādas sarežģītības trases (zaļā, zilā, sarkanā, melnā un bērnu trase) ar 77 šķēršļiem, kā arī 330 metrus garš nobrauciens pāri Beberliņu ūdenskrātuvei, kas būs Latvijā līdz šim garākais nobrauciens pa trosi, raksta Irliepaja.lv.

Viena no trasēm būšot piemērota bērniem, bet pārējās četras būs dažādu grūtības pakāpju trases, kas domātas pieaugušajiem. Bērnu trase atradīsies aptuveni 1-1,5 metru augstumā, savukārt pieaugušo trases – 4-15 metru augstumā. Katra trase būs aptuveni 150 metrus gara, bet melnās trases garums sasniegs pat 250 metrus. Parks tikšos aprīkots ar jaunākās paaudzes Šveices firmas "Kanopeo" drošības sistēmu, kuru šķēršļu pastaigas laikā nav iespējams patvaļīgi atāķēt no drošības troses.

Plānots, ka jaunajā piedzīvojumu parkā sākotnēji tiks nodarbināti aptuveni četri darbinieki.

SIA "Liepājas Tarzāns", kas ir projekta īstenotājs, Liepājas mazo un vidējo komercsabiedrību projektu konkursā saņēma arī līdzfinansējumu 7900 eiro apmērā labierīcību, servisa ēkas (inventāra izsniegšanai) un videonovērošanas uzstādīšanai.

Uzņēmumam jau ir viens piedzīvojumu parks "Tarzāns" Siguldā, kas ir lielākais brīvdabas piedzīvojumu parks Baltijā, un tajā izvietoti vairāk nekā simts dažādas sarežģītības šķēršļu, no kuriem augstākie atrodas 20 metru augstumā no zemes.

Beberliņu ūdenskrātuve atrodas Karostā un to ieskauj priežu mežs. Pēdējos gados ūdenskrātuve ir pārvērtusies līdz nepazīšanai. Par jauniešu iecienītu atpūtas vietu jau kļuvis, piemēram "BB wakepark", kas ticis izvirzīts arī labākā jaunā tūrisma produkta balvai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!