Rīgā atklāta izstāde "Horvātija no putna lidojuma". Horvātijas Republikas vēstniecības Stokholmā rīkotajā fotoizstādē redzami Horvātijas dabas skati un kultūras mantojuma vietas no putna lidojuma skatpunkta.

Izstādē apskatāmas 25 horvātu foto mākslinieka Davora Rostuhara (Davor Rostuhar) fotogrāfijas, kas tapušas, fotografējot Horvātiju no gaisa visos četros gadalaikos septiņu gadu garumā. Rezultātā iegūti fascinējoši kadri, kuros attēlots Horvātijas dabiskais skaistums, tās iedzīvotāji un paražas no unikāla skatpunkta.

Davors Rostuhars ir dzimis 1982. gadā. Viņš ir viens no Horvātijas "Ekspedīciju un kultūras kluba" dibinātājiem un tā pašreizējais prezidents. Kopš 2008. gada Rostuhars darbojas kā neatkarīgais rakstnieks un fotogrāfs. Līdz šim brīdim viņš jau sarakstījis četras ceļojumu grāmatas. Šis ir viņa pirmais projekts, kura uzmanības centrā ir autora dzimtene Horvātija.

Izstādes rīkotājs ir Horvātijas Republikas vēstniecība Stokholmā, un tā tapusi, pateicoties "Horvātijas Mājas fonda" un "Galerija Centrs" atbalstam.

"Man ir patiess prieks, ka šāds kultūras notikums savu atklāšanu piedzīvo tik lieliskā un skaistā vietā kā Rīgā, Rīdzenes ielā, tirdzniecības centrā "Galerija Centrs", sniedzot iespēju visplašākajam Rīgas iedzīvotāju un pilsētas viesu lokam apmeklēt izstādi," saka Horvātijas vēstniece Anica Djamiča (Anica Djamić). "Ar šīs izstādes palīdzību mēs iepazīstinām savus draugus Latvijā ar Horvātijas krāšņo dabas un arhitektūras daudzveidību. Izmantojot universālo fotogrāfijas valodu, vēlamies ielūgt ikvienu apmeklēt skaisto Horvātiju un iepazīt mūs tuvāk."

Izstāde Rīdzenes ielā būs skatāma līdz 29. maijam.

Ja fotogrāfijas iedvesmojušas ceļojumam uz Horvātiju, lūk, vietas, ko tur apskatīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!