"Lapsas man rāda ceļu. Ikreiz, kad esmu grūtībās, tās kaut kādā veidā parādās. Man ir vairāki tetovējumi ar lapsām, un, iespējams, to būs vēl vairāk," publikācijā "Bored Panda" rakstījusi Nataša Puente, ceļotāja no Meksikas, kura 2017. gada janvārī paviesojusies Tokijā, Japānā.

Uz Tokiju Nataša devusies, lai nokārtotu "TESOL" sertifikātu, kas sievietei piešķirtu profesionālu kvalifikāciju mācīt citiem cilvēkien angļu valodu. Taču, ja reiz esi Tokijā, grēks neizmantot iespēju paviesoties interesantās vietās! "Es dzīvoju Meksikā, un būšana Japānā vien ir iespēja, kāda negadās bieži dzīvē. Tāpēc es nespēju laist garām iespēju apmeklēt lapsu pilsētiņu," tā sieviete.

Līdz Mijagi prefektūrai, kur meklējams viltīgais ciems, ceļā ar vilcienu jāpavada aptuveni divas stundas, raksta Nataša. Pēc tam, lai nonāktu "Zao Kitsune Mura" jeb lapsu ciematiņā, Nataša palūgusi vietējam iedzīvotājam palīdzēt izsaukt taksometru, ko viņš laipni piekritis darīt: "Japānā tas nav nekas nepierasts. Manuprāt, visur cilvēki ir ļoti draudzīgi un izdarīs visu, lai tev palīdzētu."

Ar taksometru bijis jābrauc vēl aptuveni 30 minūtes, pēc kurām Nataša nokļuvusi iecerētajā vietā. Ieejas maksa lapsu ciematā bijusi 1000 jēnas jeb aptuveni astoņi eiro.

"Pie ieejas darbinieki angļu valodā paskaidroja, kā man iekšā pie lapsām jāuzvedas. Ja lapsa pienāk ļoti tuvu, ir jāizrāda dominance. Nevajag pietupties, jo lapsas var pietuvoties arī no aizmugures un censties iekost," paskaidrojusi Nataša.

"Uzmani savu mugursomu un citas mantas, jo lapsas ir teritoriāli dzīvnieki. Tas nozīmē, ka, iespējams, var uzčurāt tavām mantām," norādījumus atcerējusies sieviete. "Un pats galvenais, – nekādā gadījumā nemēģināt viņas aiztikt," brīdinājumu uztvērusi Nataša.

"Protams, es nesekoju nevienai no instrukcijām. Es taču esmu atceļojusi no Meksikas. Kas man bija jādara, vai jāpaklausa?" retoriski jautājusi lapsu ciematiņa apmeklētāja. "Un, nē, manām mantām neuzčurāja," skaidri norādījusi Nataša.

Kā skaidrots "Japan Travel", Zao Kitsune Mura ir ciematiņš Mijagi prefektūras kalnos, kur savā vaļā brīvi pastaigājas daudzas jo daudzas lapsas. Tās joprojām neesot zaudējušas savas savvaļas prasmes, lai arī, kā jau lapsas nebrīvē, pie cilvēka klātbūtnes esot pieradušas.

Lai arī lapsas ir interesanti un skaisti dzīvnieciņi, tiek īpaši norādīts, ka pārāk mazus bērnus šajā piedzīvojumā nevajadzētu iesaistīt.

Pie ieejas ciematiņā apmeklētāji varot iegādāties arī īpašu lapsu barību, ar ko pabarot draiskulīgās viltnieces. Tāpat ciematiņā bez lapsām mītot arī citi dzīvnieciņi, piemēram, trusīši.

Vēl citas fotogrāfijas var atrast Natašas Puentes "Facebook" un "Instagram" profilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!