Foto: Shutterstock

Mūsdienās arvien biežāk tiek runāts par plastmasas trauku, iepakojumu un maisiņu negatīvo ietekmi uz dabu, tāpēc arī "Tavs Dārzs" jaunās dārza darbu sezonas sākumā ir apkopojis portāla "Houzz" uzskaitītos ieteikumus, lai dārzā samazinātu plastmasas daudzumu.

Izvairies no plastmasas podiem un maisiņiem. Lielākoties visi augi tiek tirgoti vai iesaiņoti plastmasas traukos un maisiņos. Ja gadījumā tomēr esi iegādājies augu plastmasas podiņā, tad nemet uzreiz to laukā, kad esi augu pārstādījis. Iespējams, tas vēl noderēs dārza darbos!

Cita lieta ir gadatirgos, kur stādus ir iespējams iegādāties savā līdzpaņemtajā traukā. Kā novērojis "Tavs Dārzs", kāpostu dēstus pārdevējas ietin avīzēs, bet tā vietā, lai ar augu iegūtu "bonusā" kaudzi plastmasas maisiņu, nodrošinies ar auduma maisiņiem.

Izveido pats savu kompostu. Tā vietā, lai pirktu safasētu kompostu plastmasas iepakojumos, pagatavo to pats saviem spēkiem! Šajā rakstā varēsi izlasīt plašāk, kā paša spēkiem pagatavot kompostu, bet šeit to, kā pareizi izmantot kompostu dārza lutināšanā.

Domā ilgtermiņā. Tā vietā, lai lemtu par labu plastmasai dārza mājiņu būvēs, piemēram, siltumnīcās, izvēlies materiālus, kas būtu dabai draudzīgāki.

Dabai draudzīgāki sēklu un dēstu trauki. Plastmasas traukiem – nē. Ir tomēr citas alternatīvas, kur sēt sēklas vai audzēt dēstus. Izvēlies traukus, kas sadalīsies augsnē vai arī uztaisi trauku kaut vai no avīzēm. Šajā rakstā varēsi smelties dažādas radošas idejas neparastiem dēstu audzēšanas traukiem.

Atvadies no plastmasas rīkiem. Iegādājies dārza instrumentus un rīkus, kas kalpos gadu desmitus! Cik gan bieži ir iegādāti plastmasas grābekļi, kas salūzt vai arī dārza krēsli, kuri kalpo vien vienu sezonu. Jā, metāla instrumenti būs dārgāks pirkums, bet tas būs tā vērts!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!