Foto: Shutterstock

Karstais laiks ir īsts izaicinājums ne tikai mazdārziņu īpašniekiem, bet arī pašiem augiem, kurus karsē saule. "Tavs Dārzs" no sava arhīva dzīlēm izvēlējies padomu rakstus par dārza un mauriņa laistīšanu karstajā tveicē, kuros varēsi uzzināt noderīgus ieteikumus pareizai augu laistīšanai, kā arī laistīšanas risinājumus, ja uz laiku dārzs jāpamet novārtā.

Vasarā dārzos ir īpaši daudz darāmā, jo ir ne tikai jāparūpējas, lai augam netrūktu ūdens un tas tiktu palutināts ar mēslojumu skaistāku ziedu raisīšanai, bet arī jātiek galā ar nezālēm, kas aug griezdamies. Skaidrs ir viens, ka ar nezāļu ravēšanu pār strīpu nevar pāršaut, bet ar laistīšanu gan, jo augus var pārlaistīt.

Nereti arī dzirdēts veicais labais teiciens, ka augus karstā laikā dārzā jālaista tikai agri no rīta vai vakarpusē, jo tā augsne nepaspēs tik ātri izžūt. Speciālisti gan norāda, ka laistīšana dienas vidū var būt nepieciešama tikai ļoti karstā laikā, ja augi ir apvītuši zemā relatīvā gaisa mitruma dēļ. Tāpat šajā gadījumā jālaista ne tik daudz paši augi, kā jāmitrina gaiss to tuvumā. Šeit vari izlasīt plašāk speciālistu padomus par laistīšanu.

Ar ko laistīt? Variantu ir tik daudz – sākot no parastās lejkannas līdz pat speciālām šlūtenēm. Veikalos ir ļoti plašs piedāvājums, tāpēc atliek vien saprast savam maciņam un dārzam izdevīgāko laistīšanas ierīci. Dārzu var arī laistīt neklātienē. Ja tās ir puķes podos, tad var talkā ņemt arī plastmasas pudeles. Lūk, te būs vēl pieci risinājumi, ja uz laiku jāizbrauc no mājas. Tāpat atceries, ka dārzu vienmēr var palūgt pieskatīt kaimiņiem, kuri var izlīdzēt ar laistīšanu prombūtnē.

Lai izdodas augus kārtīgi atveldzēt!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!