Foto: Ingus Antonovičs
Dabas spēki ir nepielūdzami, un to pierāda arī aina, kas pavērusies pirmdienas, 4. novembra, rītā. Ventspils novadā esošajā Labraga ciemā, Jūrkalnē, nobrucis stāvkrasts.

Šāda aina no rīta pārsteigusi vietējo iedzīvotāju un vides gidu Ingu Antonoviču. "Šī rīta fotogrāfijas uzņemtas Labragā, pretī "Zivju krogam", apmēram 200 metrus uz Liepājas pusi no Rīvas ietekas jūrā. Šoreiz pie vainas lielos vilcienos ir samirkusī zeme. Jūrtakas staigātājiem stāvkrasta zonā vajadzētu būt uzmanīgiem!"

Ventspils pilsētas domes tūrisma informācijas centrs Labraga stāvkrasta apmeklētājus, kurus piesaistījusi jūras krasta erozija, šajās dienās aicina būt uzmanīgiem un netuvoties krastam pārlieku tuvu, lai neapdraudētu savu drošību. "Tā kā sinoptiķi turpmākajās dienās sola pamatīgas lietusgāzes, stāvkrasta smilšainajā daļā, samirkstot augsnei un zemsedzei, iespējami atkārtoti nogruvumi. Mērojot pastaigas gar jūru vai ejot pa pastaigu maršrutu "Jūrtaka", gājējus aicinām Labraga krasta erozijas daļā teritoriju apiet pa sauszemi, nešķērsojot erozijas nogruvuma vietu," Ventspils pilsētas domes tūrisma informācijas centra vadītājas pienākumu izpildītāja Dace Kalsere pastāstīja "Tūrisma Gidam".

Foto: Ingus Antonovičs

Lai iepazītu Baltijas jūras un tās krasta varenību, tostarp Labragu, izveidots pārgājienu maršruts "Jūrtaka", kas ļauj iepazīties ar visiem zīmīgajiem skatiem. Tas ir pieejams ikvienam, un tā distance nav akmenī kalta – viss takas 1200 kilometru garais maršruts, kas ved gan pa Igauniju, gan Latviju, ir sadalīts 60 dienu ceļa posmos, no kuriem vari izvēlēties sev piemērotāko. Plašāk par to un iespaidīgākajiem apskates objektiem maršrutā lasi šeit.

Foto: Ingus Antonovičs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!