Foto: Andrejs Jemeļjanovs

Ziemassvētki nāk ne tikai ar gada nogales pēdējo darbu saraušanu, dāvanu meklēšanu un cerībām par baltā sniedziņa iegriešanos uz palikšanu, bet arī pilsētu pucēšanos svētku rotā. Krāšņā tērpā saposusies Daugavpils, kur 7. decembrī arī svinīgi iedegta pilsētas galvenā egle.

Svētku gaidās pilsētā iedegtas dažādu krāsu lampiņu virtenes, degunus izbāzuši arī apaļie sniegavīri, kā arī zaļajā rotā sakarināti dažādi dekori – sākot no klasiskajām bumbām un beidzot ar zvaigznēm dažādās variācijās. Uzmanības vērta ir Ziemassvētku eglīte, no kuras galotnes uz pusēm saliktas gaismu virtenes, kas veido plīvuram līdzīgu izskatu.

Viesojoties Daugavpilī, daudzus pilsētas viesus vilina Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, kurā var apskatīt izcilā mākslinieka oriģināldarbus un retrospekciju. Tāpat Daugavpils cietoksnī var interesanti pavadīt laiku – tur var pastaigāt pa vaļņiem un pieskarties cietokšņa vēsturei, aplūkot lielgabalus un vintāžas mēbeles. Starp citu, Daugavpils ir vienīgā vieta Latvijā, kur var iepazīties ar rūdīto Baltijas raku keramiku, kuras nogatavināšana notiek raudzētu rudzu miltu šķidrumā. Ja kā savu brīvdienu galamērķi kādreiz izvēlies Daugavpili, šajā rakstā atradīsi dažādas interesantas laika pavadīšanas idejas.

Taču turpinājumā apskati ziemīgos foto no Daugavpils centra, kā arī Vienības laukuma, kur iemirdzējusies svētku egle!

Šogad skaisti svētku rotā izdaiļojusies arī Ogre. Gluži tāpat kā pērn, arī šajā gadā tā ir savaldzinājusi ikvienu tās viesi. Pilsētas fotogrāfijas vari apskatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!