Kā nokļūt mājās no lidostas, ja esi atgriezies no valsts ar paaugstinātu Covid-19 inficēšanās risku? Vai pārējie mājinieki drīkst turpināt savu ierasto ikdienu – iet uz darbu, pie ārsta, uzņemt viesus – ja mājās kāds ir pašizolācijā? Vai drīkst doties pastaigās? Bet ja nodod analīzes un atbilde ir negatīva, vai drīkst neizolēties? "Delfi" vērsās pie Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālistiem, lai gūtu atbildes uz biežāk uzdotajiem praktiskajiem jautājumiem par pašizolēšanos.

"Mana meita mācās Lielbritānijā. Tur jau tika paziņots, ka mācību gads sāksies tiešsaistē. Lai ekonomētu līdzekļus, nolēmām, ka bērns uz laiku atgriezīsies Latvijā. Bet kā? Nav skaidrs pat, kā no lidostas nokļūt mājās. Mums nav ne auto, ne vadītāja tiesību. Ģimene dzīvo samērā šaurā dzīvoklī – mēs nevaram atļauties pašizolāciju kopā ar bērnu un nebraukt uz darbu..."

"Atgriezāmies no ceļojuma pa Poliju. Nepagāja ne divas dienas, kā šī valsts, kas mūsu atgriešanās dienā tika uzskatīta par drošu, nonāca "aizdomīgo" sarakstā. Darba devējs apgalvo, ka man tagad jāievēro 12 dienu pašizolācija. Vai tiešām?"

"Delfi" redakcijā lasītāji regulāri vēršas ar jautājumiem, kā viņiem pielāgoties jaunajam režīmam, ko diktē pandēmija. Kas ir pašizolācija? Vai tā atšķiras no karantīnas, kurā jebkuri kontakti ir bīstami? Un cik obligāti ir visi speciālistu ieteikumi?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!