Foto: Shutterstock
Dārzos jau sākušas plaukt pavasara sīpolpuķes, priecējot mūs ar krāšņiem ziedu salikumiem un patīkamo aromātu. Kā parūpēties par grieztajiem ziediem, lai augi priecētu pēc iespējas ilgāk – par to raksta turpinājumā.

Kad pavasara sīpolpuķes sāk raisīt ziedus, tad tā vien gribas šo skaistumu ienest arī telpās. Skaidrs ir viens – ne visi esam profesionāli floristi, tāpēc ne vienmēr protam nodrošināt grieztajiem ziediem pienācīgus apstākļus. Tieši tāpēc esam apkopojuši floristu ieteikumus, kas noderēs, ja vēlēsies savas vāzes mājās papildināt ar kādu košu tulpju pušķi, aromātiskajām hiacintēm vai saulainajām narcisēm.

Floristi stāsta ne tikai to, kā pareizi jānogriež kātiņš, bet arī iesaka, cik bieži jāmaina ūdens. Tāpat speciālisti iesaka, kur labāk novietot vai nelikt augus, kā arī dalās padomos, ja vēlies pavasara puķes iegādāties veikalā.

Ienes savās mājās pavasari un košumu!

Kā parūpēties par hiacintēm vāzē

Foto: Shutterstock

Ziemā īstu pavasara sajūtu spēj uzburt pavasara augi, piemēram, hiacintes, tulpes un narcises. Lai tie mūs priecētu pēc iespējas ilgāk – jāievēro daži priekšnosacījumi. Kā parūpēties par grieztajām hiacintēm, portālam "Tavs Dārzs" iesaka "Floristu skola A-Ž".

Lasīt vairāk

Kā ilgāk saglabāt grieztās narcises

Foto: Shutterstock

Pavasari mājās var ienest ar ziedu palīdzību, piemēram, aromātiskajām hiacintēm vai krāšņajām tulpēm un narcisēm. Kā vāzē saglabāt narcises, lai tās būtu ilgāk svaigas un skaistas, "Tavs Dārzs" padomos dalās "Floristu skola A-Ž".

Lasīt vairāk

Kā parūpēties par tulpēm vāzē

Foto: Bulduru Dārzkopības vidusskola

Grieztie ziedi ir īsts krāšņums vāzēs, bet jāņem vērā arī svarīgi priekšnoteiktumi, lai tie ilgāk saglabātos svaigi. "Tavs Dārzs" vērsās pie Bulduru Dārzkopības vidusskolas (BVD) skolotājas Ilzes Bānes, kura dalījās padomos par griezto tulpju kopšanu un ilgāku uzglabāšanu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!