Foto: Shutterstock
Daudziem neatņemama ceļojumu sastāvdaļa ir fotografēšana, lai brīvdienās piedzīvotās patīkamās atmiņas saglabātos mūžīgi. Bet ko darīt ar simtiem uzņemto bilžu, kas nereti paliek digitālās pasaules aizmirstībā? Iedvesmojies no ceļvežu grāmatu izdevēja "Lonely planet" apkopotajiem ieteikumiem, kā radoši atrādīt savu ceļojumu fotoattēlus, un papildināt savu dzīves telpu ar mīļām atmiņām.

Iepazīsti digitālo foto rāmju iespējas


Mūsdienu inovāciju pasaulē pienācis brīdis, kad fotogrāfija vairs nav jādrukā, lai to ieliktu rāmī, – pēdējos pāris gadus iecienīti kļuvuši digitālie fotorāmji. Tajos pieejama Wi-Fi funkcija, kas ļauj izveidot savienojumu ar populāriem sociālajiem kanāliem un mākoņkrātuves pakalpojumiem ("Dropbox", "Google Photos", "Facebook", "Instagram") un digitāli parādīt vairākas fotogrāfijas un pat videoierakstus.

Apkopo fotogrāmatā


Tā vietā, lai ceļojuma attēlus "šķirstītu" viedtālrunī, dari to taustāmā veidā – personalizētā fotoattēlu grāmatā, kurā bildes no ceļojuma vari organizēt pēc tēmas, krāsu shēmām, konkrētiem braucieniem vai citiem sev tīkamiem parametriem.

Foto: Shutterstock

Izmanto interjera priekšmetos


"Lonely planet" izceļ "Society6" – tiešsaistes e-veikalu, kurā mākslinieki pārdot savus darbus, kas drukāti uz dažādām virsmām, sākot no tradicionāli ierāmētām izdrukām līdz visa veida mājas interjera priekšmetiem, piemēram, paklājiem, aizkariem, tapetēm, krūzēm, sienas pulksteņiem. Šajā platformā var pievienoties ikviens, kas nozīmē, ka arī tu vari reģistrēties "Society6", augšuplādēt savus ceļojuma fotoattēlus un izmantot tos radošā veidā, piemēram, sagatavot ceļojuma fotoattēlu kalendāru vai mīļāko attēlu izvietot uz jogas paklājiņa vai segas.

Pārvērt fototapetē vai foto sienā


Drosmīgākie spilgtākos ceļojuma mirkļus var pārvērst par paliekošu mākslas darbu, izmantojot fototapeti. No vienas puses šādā veidā izmantot paša uzņemto ceļojuma bildi prasa apņemšanos, jo tas ir uzkrītošs interjera akcents, kas nav domāts vienai dienai, taču, no otras puses, gana vienkārši likvdējams, ja ir vēlme nomainīt uz citu vai noņemt pavisam, aizvietojot ar klasisku sienas apdari.

Ja fototapete šķiet pārāk ambicioza rīcība, skaistāko ceļojuma mirkļu fotogrāfijas var ierāmēt skaistos rāmjos un izveidot foto sienu. Arī te vari eksperimentēt un izdomāt, kā vēlies atspoguļot brīvdienu sajūtu. "Lonely planet" min, ka viens no veidiem ir pasūtīt lielformāta fotoattēlu, ko sagriezt vienādos gabalos un sadalītās loksnes izvietot rāmjos. Vairāku ceļojumu bildēm izveidot kopīgu noskaņu var, izdrukājot tās melnbaltā krāsā un ievietojot vienota stila foto rāmjos.

Foto: Shutterstock

Vecā labā fotoattēlu izdruka


Fotoattēlu drukāšana nav nekas jauns. Vēl vairāk – tas ir teju piemirsts, bet klasisks veids, kā glabāt attēlos uzņemtos mirkļus. Lai ceļojuma fotogrāfijas izskatītos spilgti, dzīvīgi un atgrieztu patīkamās atmiņas, izvēlies pārbaudītus un labus drukātājus, kas izmanto augstas kvalitātes drukas papīru, lai nodrošinātu nevainojamu kvalitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!