Foto: Shutterstock

Kamēr daudzas valstis pasaulē pēdējā gada laikā būtiski samazinājušas pandēmijas laikā noteiktos ierobežojumus un atvērušas robežas ceļotājiem, Japāna bija viena no tām, kas saglabāja stingrus nosacījumus. Tomēr nu arī tā gatava atvērt robežas tūristiem, turklāt drīz – no 11. oktobra, ziņo CNN.

Par to, ka Japāna atkal gatava uzņemt ārvalstu ieceļotājus un atcels stingros noteikumus, savā "Twitter" kontā paziņojis Japānas digitālo lietu ministrs Taro Kono. "Beidzot Japāna atkal atvērs robežas. Atgriezies bezvīzu režīms, nebūs vairs spēkā tikai vienas dienas vai individuālie apmeklējumi," raksta ministrs.


Arī Japānas premjerministrs Fumio Kišida ANO Ģenerālās asamblejas sanāksmē Ņujorkā solīja, ka iepriekš esošie noteikumi, kas lieguši masveidā valstī iebraukt tūristiem, tiks atcelti. Jaunā politika stāsies spēkā šā gada 11. oktobrī.

Kašida arī norādījis, ka tajā pašā dienā, kad tiks atcelti ierobežojumi masu tūrismam, tiks uzsākta kampaņa, kas Japānas iedzīvotājiem piedāvās atlaides iekšzemes ceļojumiem un pasākumiem. Viņš izsaka cerību, ka vietējie izmantos jauno piedāvājumu, tādā veidā atbalstot viesnīcu, ceļojuma un izklaides nozares, kas pandēmijas laikā cietušas milzīgus zaudējumus.

Jaunie noteikumi iezīmē nozīmīgu politikas maiņu gandrīz pēc 2,5 gadiem, kad pirmo reizi Japānā tika ieviesti stingri Covid-19 ierobežojumi un izstrādāti noteikumi, kādos gadījumos ieceļošana valstī ir atļauta. Tie paredzēja noteiktu skaitu individuālo iebraucēju, kas drīkstēja vienā dienā ierasties Japānā, īpaši stingrus testēšanas nosacījumus un obligātu prasību pievienoties ekskursiju grupām, liedzot valsti izzināt individuāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!