Kopš jaunā gada atkritumu apsaimniekotāji pašvaldībās uzstāda konteinerus tekstila savākšanai, bet daudzviet parādījušies vizuāli līdzīgi konteineri. Vien uzraksts uz tiem aicina ziedot vēl derīgu apģērbu un tekstilu. Iedzīvotājus tas mulsina, bet atkritumu apsaimniekotāji ir neapmierināti, jo pēc būtības abos konteineros ievietojamais materiāls ir vienāds, bet Ministru kabineta noteikumi un izmaksas to uzstādīšanai atšķirīgas.

No šā gada jau zināmajiem dzeltenajiem un zaļajiem konteineriem, kas paredzēti stiklam, PET pudelēm un kartonam pievienojas arī sarkanie tekstila konteineri, kas gan nebūšot katras mājas pagalmā. Kamēr iedzīvotāji vēl tikai sāk apzināt, kur atrodas tekstilam domātie konteineri un ko tajos drīkst ievietot, daudzviet parādījušies vizuāli ļoti līdzīgi konteineri, kas aicina ziedot tekstilu. Iedzīvotāji uzrakstus visbiežāk nemaz nelasa, tāpēc nemaz nezina, kurā konteinerā savas mantas ielikuši.

Neizpratnē par līdzīgajiem konteineriem, kuros arī paredzēts likt vēl izmantojamus apģērbus, ir arī atkritumu apsaimniekotāji, kuri "ReTV" skaidro, ka sarkano tekstila konteineru līdzinieki parādījušies pagājušā gada nogalē. Viņuprāt, nezināmie tekstilam paredzētie konteineri jaucot jau tā vēl vāro tekstila dalītās vākšanas sistēmu.

Skatīties video:

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!