Foto: Shutterstock
Turcija vienmēr bijusi populārs galamērķis brīvdienām, lielākoties tādēļ, ka atpūtu valstī ar neparasto kultūru var baudīt, netērējot lielus līdzekļus. Arī izstādē "Balttour 2023" Turcija joprojām dominē galamērķu topā, un ir vairāki izdevīgi piedāvājumi, lai pavadītu tur brīvdienas. Tomēr nesenie traģiskie notikumi, zemestrīcē dzīvību zaudējot desmitiem tūkstošu cilvēku, lika aizdomāties par valstīm, uz kurām bīstami doties kādu iemeslu dēļ – vai tās būtu dabas katastrofas vai politiskā situācija.

Valstis, kurās ir apdraudējums tavai drošībai

Veselības un drošības pakalpojumu uzņēmums "International SOS" ik gadu publicē interaktīvu karti, kurā redzams drošības riska līmenis katrā valstī. Tajā ar tumši sarkanu krāsu iezīmētas valstis, kurās politiskā situācijā ir tik bīstama, ka turp doties ir vairāk nekā riskanti. Protams, gandrīz neviens labprātīgi nevēlas sevi pakļaut briesmām, un šīs valstis nebūt nav to galamērķu topā, kurp cilvēki sapņo doties, lai pavadītu atvaļinājumu. Tomēr drošs paliek nedrošs – zini, kurās viesoties burtiski ir dzīvībai bīstami.

Bīstamāko valstu topa pieciniekā ir AfganistānaSīrijaUkrainaMali un Irāka. Riska drošības situācija šajās valstīs saistīta ar to, ka visā teritorijā ir augsti terorisma riska draudi, regulāri notiek dažādas sadursmes un incidenti. Situācija šajās vietās ir neparedzama, un uzbrukumi iespējami arī vietās, kur ierodas ceļotāji, piemēram, Mali galvaspilsētā Bamako.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!