Lielstraupes pils pavasari iesāk ar jaunu piedāvājumu – sestdienas ekskursiju ar gidu. Pirmā ekskursija notiks 8. aprīlī pulksten 12, informē Cēsu novada tūrisma attīstības aģentūra.

Lielstraupes pils durvis vēl pavisam nesen vērās tikai īpaši izvēlētiem viesiem, slēpjot no svešām acīm senus un ne tik senus noslēpumus. Tagad ikviens pilī var gūt jaunatklājēja prieku, un, kamēr pili nav skārušas lielo pārmaiņu vēsmas, ir labākais brīdis, lai skatītu visu paša acīm.

Jaunais piedāvājums ļaus ikvienam kopā ar ģimeni vai nelielu draugu pulku ļauties pusotras stundas garam piedzīvojumam, kā arī uzdot interesējošos jautājumus zinošai stāstniecei par pils agrākajiem laikiem, gan pavisam neseno slimnīcas dzīvi.

Maksa katram par gida pakalpojumu vienam cilvēkam ir trīs eiro, ieejas maksa pilī – četri eiro pieaugušajam, divi eiro skolēnam, studentam vai pensionāram. Ekskursija notiek, ja grupā ir vismaz 10 cilvēki. Interesenti aicināti pieteikties ekskursijām iepriekš, zvanot pa tālruņa numuru 29464946.

Saeima 16. martā atbalstīja jaunu likuma projektu, ar kuru Lielstraupes pili bez atlīdzības nodod Cēsu novada pašvaldības īpašumā, lai nodrošinātu tās kultūrvēsturiskās vērtības saglabāšanu un aizsardzību, kā arī izmantošanu sabiedrības vajadzībām. Pašvaldība plāno Lielstraupes pilī nodrošināt muzeja, tūrisma informācijas un kultūrvēsturiskā pieminekļa funkciju. Vienlaikus daļā no īpašuma plānota saimnieciskā darbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!