Foto: Shutterstock

Turpinot cīnīties ar tūristiem, kas brīvdienu laikā uzvedas slikti un vietējiem nepieņemami, Bali valdība ierosinājusi aizliegt kāpšanu kalnos, vēsta "Euronews". Ierosinātais aizliegums ir daļa no Bali gubernatora Vejana Kostera plāna ierobežot nepiedienīgu uzvedību salā.

Indonēzijas sala ir slavena ar savām vulkāniskajām virsotnēm un sulīgiem rīsu laukiem, kas bijuši tūristu iecienīta aktivitāte, viesojoties Bali, taču tagad apmeklētājiem var tikt liegti pārgājieni populārajā Batur kalnā un vēl 21 citā kalnā pēc vairākiem gadījumiem, kad tūristi izturējušies necienīgi (visbiežāk tas saistīts ar atkailināšanos).

Spilgtākais un plašāk aprakstītais gadījums notika pērn, kad no valsts tika izraidīts influenceris no Krievijas, kurš kails pozēja pie sena svēta koka. Martā tika padzīts vēl viens tūrists, jo fotogrāfija, kurā viņš daļēji kails redzams uz Agunga kalna, kļuva populāra un izplatīta internetā.

Aizliegums kāpt kalnos attiektos ne tikai uz tūristiem, bet arī vietējiem, izņemot gadījumus, kad tas nepieciešams reliģisku ceremoniju laikā.

Lai gan Bali valdība uzsvēra, ka aizliegums stāsies spēka nekavējoties, tas joprojām nav oficiāli pieņemts.

Pamatojoties uz Kostera plānu, tūristiem, kas apmeklē Bali, drīzumā arī vajadzēs pienācīgāk ģērbties un ievērot noteikumus svētās vietās.

Līdz šim cīņā pret bezkaunīgiem tūristiem un salas viesiem, kuru uzvedība vietējiem nav pieņemama, jau ieviesti pasākumi. Lai ierobežotu necienīgu un bīstamu tūristu uzvedību, gada sākumā varas iestādes aizliedza tūristiem īrēt motociklus pēc tam, kad tika datēti vairāki satiksmes noteikumu pārkāpumi. Tagad ārzemnieki tiek mudināti nomāt automašīnas. Savukārt ieviestais ārlaulības seksa aizliegums populārajā kūrorta salā, kas sākotnēji satricināja tūristus, iebraucējus tomēr neskars.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!