Foto: Shutterstock

Ceļošana ar vilcieniem kļūst aizvien populārāka, un Portugāle ir kārtējā valsts, kas nākusi klajā ar jaunu piedāvājumu – augustā tā ieviesusi mēnešbiļeti par 49 eiro, kas ļauj gan vietējiem, gan tūristiem to izmantot neierobežotā skaitā, vēsta "Euronews".

Nacionālā dzelzceļa caurlaide ("The National Rail Pass"), ko izdevusi valsts dzelzceļa kompānija "Comboios de Portugal", ir derīga visos reģionālajos vilcienu tīklos ar dažiem izņēmumiem. Tā paredz, ka pasažieris var veikt neierobežotu skaitu bez laika ierobežojumiem. Atšķirībā no Vācijā ieviestās caurlaides par šādu summu, Portugālē tā nav pieejama autobusos vai starppilsētu vilcienos, piemēram, "Alfa Pendular", "Intercidades", "InterRegional" un "Internacional". Tā nav derīga arī pilsētu tīklos Porto, Lisabonā un Koimbrā.


Jauno vilciena mēnešbiļeti var izmantot lielākajā daļā reģionālo pakalpojumu visā valstī, taču ne apgabalā "Alentejo Litoral" un Koimbra (Coimbra). Tas nozīmē, ka caurlaide nav derīga maršrutos: "Régua-Pocinho", "Koimbra-Figueira da Foz", "Pinhal Novo-Évora", "Pinhal Novo-Vila Nova da Baronia" un "Pinhal Novo-Tunes".


Lai iegūtu 49 eiro vērto vilciena caurlaidi, jābūt arī "Comboios de Portugal" kartei. To par sešiem eiro var iegādāties dzelzceļa kasēs visā valstī, uzrādot personu apliecinošu dokumentu un nodrošinot pases tipa krāsainu fotogrāfiju. Tāpat pieprasījums jāaizpilda tiešsaistē "Comboios de Portugal" mājaslapā vai klikšķinot šeit.

Jauno vilciena caurlaidi nākamajam mēnesim var iegādāties no katra mēneša 21. datuma. Karte ir atmaksājama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!